Yeni ürün tanıtımını Boğaz’ın muhteşem atmosferinde, ünlü gezi teknesi Semiramis 1’de gerçekleştiren Yazgan, konuklarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Türkiye’nin önemli şarap markalarından biri olarak, son yıllarda büyük bir değişim ve atılım içinde yatırımlarını sürdüren Yazgan, çok özel bir davette yeni ürünlerinin sunumunu gerçekleştirdi.
Ünlü gezi teknesi Semiramis 1’de, İstanbul Boğazı’nın büyülü ve görkemli atmosferinde düzenlenen “Yazgan Yeni Ürünler Tanıtımı”nda davetliler, Yazgan’ın 3. kuşak yöneticileri Didem Yazgan Alemdar, Murat Yazgan ve 2010 yılında firma bünyesine dâhil olan Fransız önolog Antoine Bastide D’izard liderliğinde güçlenen ve yelpazesi genişleyen Yazgan Şarapları’nı keşfe çıktı.
Gecede konuklara, 2011 yılında genişleyen ürün gamından monosepaj grubuna eklenen yeni çeşitler (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot ), yeni bir marka olan Mahra Serisi ile Roseo Yazgan tanıtıldı.
2010 yılını, atılım ve hamle yılı ilan ederek tesislerine, ürünlerine ve kalitesinin gelişmesine dair ciddi atılımlar gerçekleştiren Yazgan Şarapları’nın, bu gelişmenin sonucunda ortaya çıkan yeni ürünleri, gecede büyük beğeni topladı.
Hem üretim tesisleri ve üretim, hem de bağcılık, ihracat, satış ve yönetimsel anlamda gerçek bir profesyonelleşme başarısının altına imza atan Yazgan’ın; özel, keyifli ve elit anların şarap markası olarak iddialı olduğunun altı, bu organizasyon ile kalın bir çizgiyle çizildi.
Yazgan: Geçmişten bugüne şarapta değişimler ve atılımlarla dolu bir başarı öyküsü…
Yazgan Şarapçılık, 1943 yılının Mart ayında, Hüseyin Yazgan tarafından kuruldu. Hüseyin Yazgan, 1905 yılında Yunanistan’ın Selanik şehrinde doğdu ve Yunanistan ile Türkiye arasında gerçekleşen Büyük Mübadele yıllarında ailesi ile beraber İzmir Tire’ye yerleşti. Hüseyin Yazgan tarafından ilk kurulan imalathane; 8-10 fıçı, bir üzüm değirmeni, bir el presi ve bir pompadan oluşuyordu. Üzümler, bağlardan imalathaneye deve üstlerinde, ya da at arabalarıyla taşınıyordu. İlk yılın üretim kapasitesi ise 23.000 litre olarak gerçekleşmişti.
Hüseyin Yazgan, işini geliştirebilmek için büyük çaba harcadı. Üretimini İzmir’e taşıyarak başladığı gelişimine, 1964 yılında Pınarbaşı’nda kurulan 4.500 ton kapasiteli yeni üretim tesisine taşınarak devam etti. Hüseyin Yazgan’ın vefatının ardından, iki oğlu Nurtekin ve Atilla Yazgan yönetimi devraldı.
Takip eden yıllarda, şarap sektörünün de gelişmesi ile Yazgan Şarapçılık kapasitesini artırarak, sektörde önemli bir pozisyona yerleşti. Bugün, Yazgan Şarapçılık’ın tesisleri yaklaşık 10.000 m2’lik bir alanda ve 3.500 m2’lik bir kapalı alana yayılmış olarak; presler, şişeleme, filtrasyon, soğutma üniteleri, çelik tanklar ve meşe fıçılar ile en modern teknoloji ile desteklenmiş durumda…
Yazgan Ailesi, şarap üretiminde modern teknolojinin tüm olanaklarından faydalanırken, geleneksel şarap üretim yöntemlerinin de bir kısmını uygulamaya devam etmekte. Bu arada, Yazgan bağlarının da gelişmesi, farklı üzüm çeşitlerinin dikimi ile çeşitliliğin artırılması çalışmaları da yoğun bir şekilde sürdürülmüş. Bugün yaklaşık 300 dönüm Yazgan Bağı ve anlaşmalı bağcılardan alınan üzümler, üretimi zenginleştirmekte…
2006 yılından bu yana yıllık kapasitenin 7.000.000 litreye ulaşmasıyla beraber Yazgan Şarapçılık, 2010 yılını özellikle yeni ürün geliştirme, ürün gamını yenileme ve dış pazara açılma konularında bir hamle yılı olarak belirlemiş ve bu doğrultuda çalışmalar yapılmaya başlanmış. 2010 yılında alınan İSO 9001 ve ISO 22000 kalite belgeleri ile de, bu konuya şirketin verdiği önem kanıtlanmış.
Diğer yandan, yeni ürünleriyle birlikte ihracata da ağırlık veren Yazgan, Mayıs 2011’de ‘Wines Of Turkey’ ile birlikte katıldığı Londra Şarap Fuarı’ndan başarıyla döndü.
Yazgan’ın 3. kuşak yöneticileri Murat Yazgan, Didem Yazgan Alemdar ve Fransız önolog Antoine Bastide D’izard…