Fenerbahçe’nin en ünlü köşklerinden biri olan Botter Köşkü’nün arka bahçesine, 36 malikâneden oluşan “Marine Palace” sitesi geliyor.
Fener Kalamış Caddesi üzerinde bulunan ve daha önceleri Borsa Lokantası olarak kullanılan Botter Köşkü, iki yıl önce Selimoğlu İnşaat firması tarafından satın alınarak restore edilmiş ve Fortis Bank Emekli Vakfı’na satılmıştı.
Ancak, satış öncesi birinci derece tarihi eser olarak kayıtlı bulunan köşkün arka bahçesini, yandaki diğer tarihi köşkün bahçesiyle birleştiren inşaat firması, ortaya çıkan inşaat alanı için proje geliştirmiş ve 8 ay önce ruhsat alarak başladığı inşaatı büyük bir hızla bitirme aşamasına gelmiş.
Mimar Nuran Evrensel imzası…
Bu yıl sonunda yeni sahiplerine kapılarını açacak olan Marine Palace Sitesi, Kadıköy’ün yeni bir markası olarak yerini alacak. Selimoğlu ve Ergonomi Mimarlık girişimiyle yapılan projenin mimarı da, Kadıköylüler tarafından tanıdık bir isim olan Nuran Evrensel…
Neo-klasik mimari özelliklerinden izler taşıyan proje, 3 blok halinde projelendirilmiş… Üç bloğun ortasında geniş bir yüzme havuzu olan Marine Palace’da, alt katta bir de kapalı havuz bulunuyor. İki kat kapalı otoparkı da olan sitede, çağdaş yaşamın tüm ihtiyaçları da düşünülmüş…
Arka bahçesine 36 malikâne olursa…
Büyük bir hızla devam eden inşaatı gören Kadıköylüler, eskiden birkaç kişinin yaşadığı köşklerin arka bahçelerine böylesine bir sitenin yapılmasının doğru olmadığını iddia ediyorlarsa da; diğer bir başka görüş, Kadıköy’ün çağdaş yüzü için bu uygulamaların doğru olduğu fikrini savunuyor…
İlginç bir hikâyesi var…
Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamit’in terzisi olarak lanse edilen Jean Botter’in 3 kızı için yaptırdığı köşkler hakkında, Kadıköy Life Dergisi’nden Kadir Toprakkaya’nın “Fenerbahçe’de Bir Köşk Hikâyesi ve Ardındaki Gerçekler” adlı ilginç bir araştırması var. Hollanda Televizyonu, geçtiğimiz yıl Kadir Toprakkaya ile bu konuda bir söyleşi yapmıştı…