Bazı kurumlar vardır ki sizi içine çeker. Oradaki yaşanmışlıklar, paylaşılan güzel “an”lar, kurulan sımsıcak dostluklar, elde edilen bilgiler, kazanılan donanımlar bir “vefa” duygusuyla benliğinize işler. Yıllar geçse de oradan kopamazsınız; hele burası sizi yaşama hazırlayan bir eğitim kurumu ise…
İşte bu kurumlardan biri de Moda’daki Tarihi Mahmut Muhtar Paşa Köşkü’nün de içinde yer aldığı, eski adıyla Kadıköy Kız Lisesi, şimdiki adıyla İstanbul Kadıköy Lisesi.. Yıllardır yalnızca akademik bilgi kazandırmakla kalmayıp sanatsal, kültürel, sportif, bilimsel birçok etkinliğe ve projeye imza atan; bahçesinde, koridorlarında, salonlarında, merdivenlerinde, birçok ünlü konuğunun ayak izleri bulunan, duvarlarında asılı ve yıllardır korunan tablo ve gazete yazılarında bunu duyumsatan ve geleceğe taşıyan bir kurum…
GÖREV GEREĞİ GELİP “GÖNÜL” VERENLER…
Okulun eski müdür başyardımcılığı ve müdür vekilliği görevlerinde bulunmuş Betül Demirağ; kurum için “Buraya bir görev gereği gelenler, bir de geçerken uğrayanlar var. Bir de görev gereği gelip, gönül verenler var” derdi. Bunlar öğrenci, öğretmen, yönetici, veli, işçi olabilir. Demirağ, kuruma aidiyet duygusu ile bağlılığı vurgulamıştı. Şimdi bu kuruma gönül verenler, bir zamanlar Mezunlar Derneği’nin içinde yer alan Mine Göksu gibi kapanmış olan Kadıköy Kız Lisesi Lisesi Mezunlar Derneği’ni (İstanbul Kadıköy Lisesi) Yıldızbakkal – İsmail Hakkı Bey Sokak No:35’de yeniden faaliyete açtı. Aden Otel’de yapılan ilk toplantıya Okul Müdürü Mustafa Yavuz, emekli edebiyat öğretmeni Mehmet Dağıstanlı, coğrafya öğretmeni Kamuran Giray ile öğrencilerin Nesrin ve Atiye öğretmenleri de katıldı.
İLK HEDEF TARİHİ KÖŞKÜN RESTORASYONU…
Mezunlar Derneği’nin kuruluşu için büyük çaba sarf ederek bunu gerçekleştiren Fatoş Karataş Bağçe ve mezunlar, ilk olarak yıllardır sürdürdüğümüz Mahmut Muhtar Paşa Köşkü’nün restorasyonu ve okul müzesi ya da okulun değerlendireceği bir merkez olması için kolları sıvadı. Durumun içlerini acıttığını, çabalarımızı, basının katkılarını gördüklerini ve yayılarak iletişim içinde bu konuyu çözeceklerini vurguladılar. Hemen araştırmalara giren Mezunlar Derneği, okulun diğer ihtiyaçları için de planlamalar yapacaklarını, okul aile birliği, öğretmenler ve yöneticilerden destek beklediklerini de özellikle vurguladılar. Sosyal medyaya da hızlı bir giriş yapan mezun öğrenciler, şimdiden az da olsa olumlu sonuçlar için ipuçları yakalamayı başardı.
İletişim için; 0532 432 42 62 (Fatoş Karataş – İKL Bağçe/Mezunlar Derneği)