İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nu makamında ziyaret etti. Kadıköy’ün “acil listesini” paylaşan Nuhoğlu, Topbaş’tan çözüm istedi. İBB Başkanı Kadir Topbaş, sorunların çözümü için özel ilgi göstereceğini açıkladı. Vatandaş ise söz değil, her iki belediyeden de uyum ve icraat bekliyor.
Mart ayındaki yerel seçimlerin ardından görevine başlayan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, yetki sınırlarını aşan sorunlar için sık sık İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet etmişti. Geçtiğimiz süreçte makamında ziyarette bulunan Nuhoğlu, bu kez iade-i ziyaretinde Kadir Topbaş’ı ağırladı. Karşılıklı ziyaretlerin, “hayırlı bir başlangıcı” beraberinde getirmesi temenni ediliyor.
KADIKÖY’ÜN SORUNLARI KRONİK…
Acil olarak ıslah çalışmalarının tamamlanması gereken Kurbağalıdere, her geçen gün kaosa dönüşen trafik, yeşil alanlar ve betonlaşma, deniz kirliliği, Rıhtım ve çevresindeki otobüs-minibüs kaynaklı kaos gibi birçok sorun, Kadıköy’ün kronikleşen problemleri arasında yerini aldı. Yine sık sık miting ve protesto gösterileri ile günlük yaşamı olumsuz etkilenen Kadıköy için özel bir düzenleme gereği hissediliyor.
UZLAŞMA GEREKİYOR, İCRAAT ŞART!..
Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında yer yer yaşanabilen anlaşmazlıklar, sorunların çözüm sürecini önemli ölçüde etkiliyor. Ancak yıllardır hemfikir olunan sorunlar için de adım atılmaması dikkat çekiyor. Tarafların karşılıklı atışmaları ve yer yer sert diyalogları, onyıllardır çözüm getiremedi. Kadıköylüler, artık her iki belediyeden de çözüm istiyor. Kent içerisinde ara sokaklarda yoğun kaldırım işgali ve kaçak-seyyar satıcılığa yeterli önlem alınmaması, çoğu kez Zabıta memurlarının görevini çeşitli nedenlerden ötürü yerine getirmediği iddiaları, Kadıköy Belediyesi’nin hanesine eksi olarak yazılıyor.
KÜLTÜR-SANATIN MERKEZİ KADIKÖY…
Yine yıllardır ıslah çalışmaları gündemde olan Kurbağalıdere’de 2014 yılı yaz ayları da aşırı kirlilik içerisinde geçince İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköylülerden büyük tepki aldı. Ancak belediyeler, örnek çalışmalarıyla da takdir toplayabiliyor. Sanata ve sanatçıya verdiği destek ile sıkça gündeme gelen Kadıköy Belediyesi, Türkiye’de kültür-sanat merkezi olarak parmak ile gösteriliyor. Yine İBB tarafından çalışmaları yürütülen Marmaray ve metro faaliyetleri, Kadıköy’ü önemli bir aktarma merkezi haline getirdi.
İKİLEMLER VAR…
Minibüs terörü ile boğuşan Fahrettin Kerim Gökay Caddesi (minibüs yolu) için Havaray projesi, İBB Meclisi’nden geçti. Ancak CHP Kadıköy İlçe Örgütü, yerel seçimler arifesinde “fiziki olarak uygun değil” görüşü ile projeye karşı çıkmıştı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun “Aklımdaki Kadıköy” çalışmasında ise, Kadıköy’e tramvay ve havaray benzeri raylı sistemli projeler önerilmişti. Kadıköy genelinde birçok noktada tramvay ihtiyacı olduğu biliniyor.
RIHTIM İÇİN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?
Kadıköy’ün kangreni haline dönüşen Rıhtım’da minibüs ve otobüs durakları, şehrin günlük yaşamını önemli ölçüde olumsuz etkiliyor. Ulaşım yoğunluğunun Rıhtım’da birikmesi, otobüs duraklarının yanında onlarca minibüsün kaldırım ve yol kenarlarını işgal ederek trafiği kilitlemesi, Kadıköy’ün marka yüzünün duraklara teslim edilmesi kaosu artırıyor. Yıllardır her seçim döneminde gündeme gelen “Rıhtım Meydan Projeleri” bir türlü hayata geçirilmedi. Kadıköylüler, önümüzdeki aylarda liderlerden radikal adımlar bekliyor.
BİR YILDIR ÇÖKÜNTÜ OLARAK BEKLİYOR…
İlk kez Kadıköy Life’ın gündeme getirdiği “Rıhtım çöküyor” haberinin üzerinden bir yıl geçti. TBMM’ye soru önergesi verildi, ancak Rıhtım utanç merkezi haline dönüştü.
FUHUŞ VE TİNERCİLER…
Yine Kadıköy’de özellikle Rıhtım çevrelerinde gece saatlerinde fuhuş pazarlığı yapıldığı, alkollü kişiler ve tinercilerin çevreye rahatsızlık verdiği yönünde şikâyetlerin artması, yerel yöneticilerin sorunlar listesine ilave olması gereken ayrıntılar olarak gösteriliyor.
GÖZLER LİDERLERDE…
Ziyaretin ardından gözler, her iki belediye başkanının da Kadıköy halkı yararına atacağı adımlara çevrildi.