Kadıköy Belediyesi, farklı meslek gruplarından olan, serbest çalışan veya ofisi olmayanlar ile öğrencilerin mekan arayışına çözüm olarak, ortak çalışma alanı İDEA Kadıköy’ü hizmete açtı. Amacı ortak çalışma kültürü oluşturmak, farklı meslek gruplarındaki insanları bir araya getirmek ve ofisi olmayan çalışanlara kolaylık sağlamak olan İDEA Kadıköy ile sosyal fayda odaklı çalışmaların temellerinin atılması hedefleniyor.
İki kattan oluşan İDEA Kadıköy’ün üst katından, belirli bir ücret dahilinde kayıtlı kullanıcılar yararlanabiliyor. “İşlik” adı verilen bu bölümde, çalışma alanları ve kullanıcıların özel eşyalarını koyabilecekleri dolaplar var. Kullanıcıların ücretsiz internet hizmetinden faydalanabildiği katta, iki adet de toplantı odası yer alıyor. Kullanıcılar, iş görüşmelerini ve toplantı odalarını bu odalarda gerçekleştirebiliyor. İşlik kullanıcıları, kendi deneyimlerini İDEA Kadıköy kitlesiyle paylaşarak, deneyim aktarımına yönelik etkinliklere sunum, eğitim ve söyleşi benzeri etkileşimlerle katılım sağlıyor.
SOSYAL FAYDA GÖZETEN KURULUŞLAR İÇİN ÜCRETSİZ…
İDEA Kadıköy’ün alt katta yer alan “Derslik” alanı ise genel kullanıcılar için ayrıldı. Başta üniversite öğrencileri ve araştırmacılar olmak üzere, kısa süreli çalışma alanına ihtiyaç duyan herkes bu alandan yararlanabiliyor. Derslik kullanıcıları, etkinlikler yoluyla İşlik kullanıcılarıyla etkileşimde bulunuyor, deneyim ve çalışmalarını paylaşıyor. İDEA Kadıköy’de bulunan etkinlik odalarında sinevizyon gösterimleri, panel, söyleşi ve toplantı gibi etkinlikler düzenlenebiliyor. Özel kuruluşların belirli bir ücret karşılığında faydalanabileceği bu odalar, sosyal fayda gözeten STK ve dernek gibi kuruluşlara ücretsiz tahsis ediliyor.
KAFE VE DENİZ MANZARASI HERKESE AÇIK…
İDEA Kadıköy’de bir de kafe var. Uzun süre “Moda Khalkedon” olarak Kadıköylülere hizmet veren mekân, artık İDEA Kadıköy olarak kullanıma açık. Konum olarak Kadıköy’ün en güzel manzarasına sahip bir yerde bulunan mekândan ve geniş bahçesinden herkes faydalanabiliyor.
İDEA Kadıköy’de yapılacak etkinlikler şöyle:
Bilgisayar Mühendisleri Odası İstanbul Temsilciliği, Blockchain (20 Ocak Cumartesi saat 13.00-16.00) Kripto/Sanal paraların teknolojik altyapısı ve çevresel etkileri üzerine insanları bilgilendirmek amacıyla gerçekleşecek etkinlikteki hedef kitle; yazılım dünyasının içinde olsun olmasın, bu güncel konunun teknolojik yönünü merak eden herkes.
Kara Kutu Derneği, Anı Tasarım Atölyesi, (23 Ocak Salı saat 13.00-18.00) 20-25 yaş arasındaki gençlerle yapılacak atölyede gençlerin geçmişin nasıl hatırladığı ve inşa ettikleri üzerine düşünmelerini, farkındalıklarının artmasını hedefliyor.
S.S. İstanbullular Sivil Organize Semtler Çevre Kültür İşletme Kooperatifi Belgesel Gösterimi, Plastic Ocean (24 Ocak Çarşamba saat 19.00) Çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmayı amaçlayan belgesel ile doğa, insan ve canlıları ilgilendiren her bir boyutun birbirleriyle yakın ilintileri olduğu anlatılıyor.
Eğitim Reformu Girişimi, Düşünme Becerileri Programı, (31 Ocak Çarşamba saat 09.00-18.00) Sabancı Üniversitesi’ne bağlı, eğitimin niteliğinin artırılması için çalışan sivil toplum kuruluşunun bu etkinlikteki hedef kitlesi öğretmenler.