“Matematik” ve “disiplin” kelimeleri, istemeyerek de olsa öğrencilerin algılarında “kaygı” ve “korku”yu hissettiren kavramlar olarak bilinir. Ancak bu iki kelime, Gauss Bilim Adası Okulları ile birlikte “mantıklı eğlence”ye dönüştü.
Moda’da henüz eğitim ve öğretim hayatında ilk yılına giren Gauss Bilim Adası Okulları, öğrencilerini sosyo-kültürel etkinlikler ve matematik bilimi ile harmanlamayı başardı. Hemen her gün özel bir etkinliğin gerçekleştirdiği eğitim kurumunda, öğrenciler bir hayli mutlu…
On yıllardır matematik ve geometri alanında yürüttüğü çalışmalarla binlerce öğrenciyi hayalindeki üniversitelerle buluşturan Ruhi Özdemir ile Gamze Özdemir, Tuğba İren ve Tuğçe Ertaş’ın ortaklığında koordine edilen eğitim kurumunda, ikinci dönem sonuna yönelik hazırlıklar da başlatıldı.
SOSYO-KÜLTÜREL ETKİNLİKLER MOTİVASYONU ARTIRIYOR…
Günümüzde matematik, geometri ve fen bilimleri gibi daha çok sayısal ağırlıklı derslerin, öğrencilerde kaygı yarattığı tespitleri oldukça fazla… Ancak başarılı ve profesyonel bir eğitim anlayışı, bu kaygı ve önyargıyı eğlenceli bir başarıya dönüştürebiliyor. Her öğrencinin matematiğe ağırlığı olmasa da, uygun koşullarda matematik başarılı bir şekilde öğrenilebiliyor. Etkinliklerin, öğrenciler arasındaki bağı artırarak, okulun benimsenmesine ve sevilmesine katkı sağladığı da biliniyor.
RAKAMLARIN KAVGASINDAN RAKAMLARIN DANSINA…
Alman kökenli eğitimci ve bilimadamı Carl Friedrich Gauss’un eğitim sistemi, Moda’da geçtiğimiz yıl itibariyle hizmete giren Özel Gauss Bilim Adası Okulları ile birlikte Türkiye’ye kazandırıldı. Okul yönetimi, matematik disiplinini sosyal aktiviteler ve eğlenceler ile birleştirince ortaya renkli görüntüler çıktı. Özel gün ve haftalar ile birlikte sıkça çeşitli temalarda oluşturulan yarışma, oyunlar ve kutlamalar, okulun henüz ilk yılında geniş bir arşiv oluşturmasına da imkan tanımış… Rakamların kavgası, rakamların dansına dönüşmüş…
GAUSS KİMDİR?
“Matematiğin Prensi” olarak anılan Gauss, henüz üç yaşındayken babasının kağıt üzerinde yaptığı hesapları kafasından kontrol edip düzelterek dehasını belli etti. Gauss’un ilkokul öğretmeni J.G. Büttner, öğrencilerini oyalamak için 1’den 100’e kadar olan sayıları toplamalarını isteyince, Gauss cevabı birkaç saniye içinde bularak öğretmenini hayrete düşürdü. Küçük Gauss, sayı listesinin iki zıt ucundan birer sayı alıp topladığında hep aynı sonucun çıktığını fark etmişti.