İstanbul’un gerçek hikâyelerinden oluşan, Çiğdem Metin’in ”Bir İstanbul Masalı” gelinlik kreasyonunun çekimleri, Galata ve Balat semtlerinde tamamlandı.
Ünlü modacı Çiğdem Metin, kızları Funda Güven ve Hande Güven, yaklaşık 6 ayda tasarlamış oldukları kreasyonlarını İstanbul’un tarihi sokaklarında çekimlerini tamamlayarak basına tanıttı. Kreasyonun en özel tasarımlarından biri olan “White Rose” (Beyaz Gül) adlı gelinlik tasarımı, Osmanlı dönemine ait çok özel ve gizemli bir aşk hikâyesine ışık tutuyor.
Kreasyonda yer alan 20 gelinlik; Topkapı, Haliç, Galata, Harem gibi adlandırılarak, profesyonel mankenler tarafından tanıtıldı. İstanbul’da yaşanmış tarihi aşkları anlatan kreasyon, Ocak ayında görkemli bir defile ile moda severlere tanıtılacak.
İŞTE BEYAZ GÜL’ÜN HİKAYESİ…
Lale Devri yaşanmaktadır… 1727 yılında Osmanlı İmparatorluğu’na Hollanda elçisi olarak atanan Cornelis Calkoen ile cariye Beyazgül, Sultan Ahmet’in verdiği bir davette tanışıp birbirlerine aşık olurlar. Kara sevdaya tutulan cariye, saraydan azad edilince bir konakta hizmetçilik yapmaya başlar. Yıllar sonra tekrar karşılaşan elçi ve Beyazgül’ün aşkı alevlenir. İki aşık, 15 yıl boyunca Hollanda Sarayı’nda birlikte yaşar. Ancak onların nikâhsız birlikteliği bazı çevreleri rahatsız eder. Dedikodular yüzünden Hollanda elçisi sürgüne gönderilince, iki aşık ayrılmak zorunda kalır.
Bu ayrılık, Beyazgül ve Calkoen’in aşkı için bir son değildir; çünkü sevgilerini mektuplara dökerler. Beyazgül’e tutkun olan Cornelis Calkoen’in İstanbul’a dönmek için verdiği mücadele 20 yıl sürer. Calkoen, nihayet 1764’te sevdiğine kavuşmak için İstanbul’a doğru yola çıkar, ama seyahat sırasında hayatını kaybeder. Beyazgül ise Hollanda Sarayı’nın kapısından ayrılmaz. Sürekli elçiyi sorar, ama kimse ona gerçeği söyleyemez. Sevgilisinin kendisini unuttuğunu düşünen genç kadın, sarayın kapısında hayatını kaybeder. Bu sarayda yaşayanlar, yıllarca Beyazgül’ün ruhunun sarayda dolaştığını söyler. Daha sonra Beyazgül’ün uyuyan heykeli, Hollanda Konsolosluğu’nun bahçesine dikilir.