Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Dönemi’nin ilk yarısında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundu. Köklü değişikliklere vurgu yapan Ayar, Kadıköy’de 140 bin bireyin eğitim gördüğüne dikkat çekti.
Ayar, açıklamalarında şunları ifade etti:
“2012-2013 Eğitim ve Öğretim yılı 1. dönemini başarıyla tamamladık. Bu yıl eğitim ve öğretim, ülke gündemini uzun süre ve öncelikli gündem olarak meşgul etmiştir.
Ülke genelinde veli-vatandaş düzeyinde 4+4+4 olarak bilinen, 6287 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunların Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında birçok köklü değişimlerin hayata geçirildiği bu zorlu süreci, Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü ailesi olarak güç birliği içinde başarılı geçirdik.
Bu doğrultuda, eğitim kademelendirilerek esnekleştirilmiştir. İmam Hatip Ortaokulları yeniden açılmıştır. Zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmıştır. İlkokulda ilk defa oyun ve fiziki etkinlikler dersi uygulamaya konmuştur. Ortaokulda haftalık ders saati artırılarak, gelişmiş ülkeler seviyesine getirilmiştir. Ortaokullarda seçmeli ders saatleri artırılarak, öğrenciler daha fazla ilgi ve yetenekleriyle ilgili dersle buluşmuş, eğitim daha esnek ve kapsayıcı hale getirilmiştir.
Kılık kıyafet yönetmeliğinde değişiklik yapılarak, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren kılık kıyafet serbestliği uygulanacaktır. Okul Aile Birliği yönetmeliğinde değişiklikler yapılarak, velilerin okulla ilgili kararlarda bizzat yer alması, çocuğunu devlet okuluna gönderen ailelerin imkanlarını zorlayarak, okul için fazladan ödeme yapmasının önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Ücretsiz kitap dağıtımı ve yaklaşık 500 civarındaki özel eğitime muhtaç öğrencilerimizin okula erişimi için ücretsiz taşınmasına bu yıl da devam edilmiştir.
140 BİN BİREYİN ÜLKE STANDARTLARINDA EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ…
Kadıköy Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında örgün eğitim kurumlarımızda 67 bin ve yaygın eğitim kurumlarımızda 73 bin olmak üzere, toplam 140 bin bireyin aksaksız ve ülkemiz standartlarında en yüksek seviyede eğitim öğretim hizmetlerine erişimini sağladık.
Öte yandan, Bakanlığımızın ‘Okullarda Hayat Olsun’, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğümüzün eğitim politikalarının bir gereği olarak ‘Yazarlar Okulda’, ‘Değerler Eğitimi’ projelerini bu yıl da başarıyla uyguluyor ve devam ettiriyoruz.
Stratejik Planımızın bir gereği ‘Lider ve Model bir kurum olmak’ vizyonuna uygun olarak, geçen yıl hayata geçirdiğimiz ‘Anne Baba Veli Eğitim ve Rehberliği’ projemiz ile www.kadikoy-meb.gov.tr adresindeki görsel videolar üzerinden aylık 5 bin ziyaretçiye ulaşmış bulunmaktayız.
Bu yıl da iki önemli ve değerli projemize çalışmaya devam ediyoruz. Bu projelerimizden birisi, ‘Engellilerde Mesleki Rehberlik’tir. Proje planımıza göre, Mart ayı sonunda rehber kitabımız ve görsel videolarımızı hazırlayarak yayılıma sunacağız. Diğer projemiz ise, yine aynı derecede önemli olan, yönetimin toplamda kalitesini daha da yükseltmek için ‘EFQM Mükemmellik Modeli’ yönetiminin uygulama evrelerini hayata geçirmektir.
Tüm bu çabalarımız, ülkemizin en önemli ve değerli kaynağı olan öğrencilerimizin kişisel ve akademik olarak gelişmesi, hem bugünkü ihtiyaçları, hem de geleceğe hazır olabilmelerini sağlayacak bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak içindir. Bu kazanımlara ne kadar ulaştıklarının gösterge performanslarından birisi de, başta sosyal olmak üzere, duygusal ve akademik gelişim göstergelerini yansıtan karneleridir.
Kadıköy Milli Eğitim Müdürü olarak öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine 1. dönemdeki çabaları için çok teşekkür ediyorum. Daha fazla çaba, daha fazla başarı getirecektir. Öğrencilerimizin dönem tatilinden yorgunluklarını geride bırakarak, mutlaka ama mutlaka zevkle okudukları kitaplardan okuyarak tatili değerlendirmelerini bekliyoruz.”