Beykoz Belediyesi ekiplerinin yaz mevsimi boyunca ilçe sakinlerinin en büyük sorunu olan sivrisinek ve karasinekle mücadele çalışmaları başarılı oldu.
Beykoz Belediyesi Temizlik İşleri Birimi tarafından 5 ayrı ekip ve araç, toplam 10 personel ile 45 mahallede vatandaşların daha rahat ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak adına birçok hastalığın vektörü olan sivrisinek, karasinek, hamamböceği, akrep, bit, pire ve kene ile ilgili ilaçlama faaliyetlerini devam ettiriyor. Sivrisineklerin larva üretmesine müsait alanlar olan varil, bidon, dere yatakları, gölet, ağzı açık su deposu gibi sulak alanlar ile karasineklerin larva üretmesine imkân tanıyan gübrelikler ve çöp alanlarının ilaçlanması, çevre sağlığı açısından hiçbir yan etkisi bulunmayan biyolojik ve kimyasal ilaçlarla yapılıyor.
GELEN İSTEKLER YANITLANIYOR…
Ekipler tarafından vatandaşın sağlığı ve huzuru için yaz aylarında (1 Haziran-15 Eylül) akşam saatlerinde, haftada bir aynı mahallede olacak şekilde mahalle muhtarları eşliğinde gece ilaçlama çalışmaları yapılıyor. İlçedeki parklar ve bahçelerle vatandaşların yoğun kullandığı mesire alanları, yaz aylarında artan kene popülasyonuna karşı rutin olarak ilaçlanıyor. Bu ilaçlamaların yanı sıra vatandaşlardan gelen istek ve şikâyetler de program dâhilinde yanıtlanıyor.
BAŞKAN ÇELİKBİLEK: HER KONUDA ÇÖZÜME HAZIRIZ…
Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, halk sağlığını tehdit eden olay ve durumlara karşı her konuda önlem almaya çalıştıklarını belirterek, bu yaz mevsiminde de sineklerle mücadelenin sonucunda Beykozluların uygulamadan memnuniyet duyduklarını, uygulamayı yaz boyunca gündüz ve gece programı şeklinde sürdürdüklerini ifade etti.
SİVRİSİNEK VE KARASİNEK ÜREME KAYNAKLARI…
Eski Lastikler, boş saksılar, eski boya kutuları, atılmış küçük boş kutular, kedi ve köpek su kapları, çiçek su kapları, şişeler, el arabaları ve bahçe aletleri, kullanılmayan ayakkabı ve botlar, çatı olukları ve giderler, romeliad, bitkiler, varil ve bidonlar, tuğla ve biriket boşlukları, süs ve plastik havuzlar, ev içindeki bitkiler, mazgal-rögar, üstü açık su tankları, su birikintileri, hayvan gübresi ve açıkta bırakılan çöpler, sineklerin en fazla üredikleri yerler olarak dikkat çekiyor.