Beykoz’un yüzlerce yıllık camcılık geleneğini yeniden canlandıracak olan “Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi”nin açılış ve tanıtım programı, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi.
Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi tarafından geliştirilen, Cam Ocağı Vakfı’nın desteklediği “Beykoz Camcılığının Tarihi Mirasını Koruma ve Geleceğe Kazandırma Projesi” ile cam sanatını yaşatacak 100 usta yetiştirilecek.
İSTKA’DAN 360 BİN TL HİBE…
İlçenin 210 yıllık camcılık geleneğini yeniden canlandırmayı ve mahir ustalarla geleceğe taşımayı amaçlayan, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın 360 bin TL hibe desteği sağladığı projenin tanıtımı ve kurs başlangıç töreni, Cam Ocağı Vakfı’nda düzenlenen törenle yapıldı.
“ÜLKE OLARAK ÖZÜMÜZE DÖNÜYORUZ…”
Açılış programında yaptığı konuşmada cam sanatının büyük bir zenginlik olduğunu vurgulayan AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Ülkemizde çok önemli gelişmeler yaşanıyor. AB standartlarını yakalamaya çalışırken özümüze dönüyoruz. Bugün cam ocağında camın özüne dönmesi gibi, ülke olarak biz de özümüze dönüyoruz. İnanıyorum ki, Türkiye’nin ve Beykoz’un geleceği bu raflardaki cam gibi pırıl pırıl parlayacaktır. Projede emeği olan sayın kaymakamı, belediye başkanını ve emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.
BAŞARILI OLANLAR MURANO YOLCUSU…
100 kursiyerin katıldığı projede füzyon, boncuk yapımı, vitray ve tezyinat teknikleri alanlarında eğitimler verilecek. Programda başarılı olanlar, eğitim almak üzere Venedik’in cam merkezi Murano Adası’na gönderilecek ve sektörde istihdamları sağlanacak. İlk etapta Anadolukavağı, Polonezköy gibi turistik bölgelerde showroom ve satış noktaları kurularak, İstanbul ve Beykoz’daki cam işletmeleri ve cam atölyelerinin aktif hale gelmesi sağlanacak.