Öğrenci azlığından dolayı kapatılma tehlikesiyle karşı karşıya olan Osmangazi İlkokulu, geçtiğimiz haftasonu 100. yaş günü kutlamalarına ev sahipliği yaptı.
Eski ve yeni mezunlar, veliler, mahalleli ve yetkililerin bulunduğu etkinlik, oldukça renkli anlara sahne oldu. Öğrencilerin çeşitli gösterileri, izleyenlerin beğenisiyle karşılandı.
OKULUN TARİHÇESİ…
TCDD Haydarpaşa Garı’nın yapımında çalışan Alman şirketinin mühendis ve işçi çocuklarının eğitimi için yapılan Osmangazi İlkokulu, 1950’li yıllardan 2000’li yıllara kadar binlerce öğrenciye eğitim vermiş, bugün ise 115 öğrenciye eğitim vermekte. 1950’li yıllarda mahallede 2.000 civarı insan yaşarken, bugün 20.000 civarı insan yaşamakta. Mahallenin demografik yapısı değişmiş, çocuklu aileler yerine işyerleri ve bekâr yaşayanlar semte yerleşmiş. Ayrıca 4+4+4 sistemi çıktığında 5. sınıflardan 100 civarı öğrenci de orta öğretime gitmiş.
“SÖYLENTİLER BİLİNÇLİ OLARAK YAYGINLAŞTIRILIYOR…”
Osmangazi İlkokulu’nda son zamanlarda eğitimin kötü olduğu yolundaki söylentilerin bilinçli olarak yaygınlaştırıldığına değinen Kadıköylü mimar Arif Atılgan, okulda geliri düşük ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü şeklinde çıkarılan haberlerin de diğer ailelerin çocuklarını başka okullara göndermelerine sebep olduğuna değiniyor ve ekliyor:
ÇOCUĞUNUZ OKULA YÜRÜYEREK GİTSİN…
“Hâlbuki ilköğretimin en değerlisi, çocukların yürüyerek gittikleri okulda yapılır. Önümüzdeki yaz mevsiminde ‘Çocuğunuz okula yürüyerek gitsin’ kampanyası yapılarak, diğer ailelerin çocuklarını bu okula göndermeleri sağlanmalı ve öğrenci sayısı 150’nin üzerine çıkarılmalıdır.”