Türk kaynak sektörünün duayeni, ülkemizin önde gelen sanayicilerinden Halil Kaya Gedik öncülüğünde 1994’te kurulan Gedik Eğitim Vakfı, geçtiğimiz yıl açtığı Gedik Meslek Yüksekokulu’nun ardından, bu yıl da Gedik Üniversitesi’ni Türk eğitim hayatına kazandırdı.
İstihdama yönelik program ve bölümleriyle dikkat çeken Gedik Üniversitesi, Türkiye’de sanayi ve iş dünyasında nitelikli personel ihtiyacının yaşandığı alanlara donanımlı mezunlar vermek üzere çalışmalarını yürütüyor. Teorik bilgiyi pratik eğitim ile pekiştirme imkanı sunan Gedik Üniversitesi, sanayi ve üretimle iç içe bir eğitim modeli sunuyor.
Pendik üniversiteli oldu…
Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Akkuş, toplumla bütünleşik üniversite konseptinden yola çıkarak, Pendik Belediyesi ile birlikte yürüttükleri ortak çalışma sayesinde, bölgenin ihtiyacı olan iş sahalarına yönelik bölümleri üniversite içerisine almaya gayret gösterdiklerini söylüyor.
İstanbul’un en hızlı gelişen ilçelerinden Pendik’te tersaneler, Sabiha Gökçen Havaalanı, HABOM projesi, Organize Sanayi Bölgeleri, Savunma Sanayi Teknoparkı, yeni açılan beş yıldızlı oteller vs. gibi büyük işletmelerin ve yatırımların üniversite için büyük fırsat olduğunu belirten Prof. Dr. Nihat Akkuş; “Özellikle teknoloji ve mühendislik alanlarında, sanayi sektörünün gereksinimlerini karşılayacak bir üniversite olacağız” diyor.
Öğrencilerinin yarısı burslu okuyacak!
Gedik Üniversitesi, yüksek burs ve bursluluk oranlarıyla imkanları kısıtlı, ancak başarılı öğrencilerin de meslek sahibi olmasını kolaylaştırıyor. Öğrencilerinin yarısını burs imkanından faydalandıracak olan Üniversite, öğrencilerinin % 10’una tam, % 40’ına ise % 50 burs sağlayacak.
Bu yıl 1.000 öğrenci alması planlanan Gedik Üniversitesi, Pendik Şeyhli Bölgesi’nde kampüsleşme çalışmalarını tamamladı. Bu yıl ilk yerleştirmelerde, Spor Bilimleri Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin yanı sıra, Gedik Meslek Yüksekokulu’nda açılan 18 programa da öğrenci alacak olan üniversite, uygulamalı eğitime ve İngilizce dil eğitimine büyük önem veriyor.
Gedik Üniversitesi’nin ek yerleştirmelerde Mühendislik, Turizm, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakülteleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ile Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne öğrenci alınması planlanıyor.
Gedik Meslek Yüksekokulu’nda açılacak programlar:
Kaynak Teknolojisi, Tahribatsız Muayene, Mekatronik, Makine, Endüstriyel Kalıpçılık, Metalürji, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Gıda Teknolojisi, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Bankacılık ve Sigortacılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Dış Ticaret, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Grafik Tasarım, Bilgisayar Programcılığı, Turizm Otel İşletmeciliği…