Yerel seçimlerin ardından çalışma grupları ve konseylerin belirlenmesiyle birlikte eylem planları da belli olmaya başladı. Ataşehir Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu, yeni dönemin ilk toplantısını Ataşehir Erdal Eren Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. İstanbul Çevre Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Ataşehir Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu Başkanı olan Seyfullah Atçı, yaptığı sunumda stratejik plan hedeflerini dört döneme ayırarak, daha temiz bir Ataşehir ve İstanbul için projelerini paylaştı.


“TEKNOLOJİYİ DAHA AKILLI KULLANACAĞIZ”
Çevrenin içinde yaşadığı toplumlardan bağımsız olarak değerlendirilemeyeceğini belirten Atçı; toplumun sorumluluk, siyasi, sosyal ekonomik ve hatta kültürel nitelikleriyle şekillendiğini söyledi. Stratejik hedeflerinin çevresel olumsuzlukları en aza indirmek olduğunu söyleyen Seyfullah Atçı; “Sıfır atık noktasına ulaşmayı, emisyon salınımının düşürülmesini, geri dönüşümü daha da geliştirmeyi ve teknolojiyi daha akıllı kullanmayı hedefliyoruz. Kurumsal iletişimi geliştirmek de bu bağlamda önemli. Sorun ve eksiklikleri tespit ederek, basın ve sosyal medyayı yanımıza alarak hareket etmeliyiz. Aynı zamanda yılda iki kez STK’larla bir araya gelecek ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.


İKİNCİ DÖNEMİN ANA KONULARI “AKILLI ULAŞIM” VE “ENERJİ”
İkinci dönem planlarının başta “akıllı ulaşım” ve “enerji” alanlarıyla ilgili olmak üzere, insan ve yaşamı ön planda tutacağına da dikkat çeken Atçı, sözlerine şöyle devam etti: “Çöp gazından elektrik üretimi, yeni inşa edilen binalar aracılığıyla akıllı güneş enerjisi sistemi gibi konuları ön plana çıkaracağız. Üçüncü ve dördüncü dönemlerde de güvenlik, çevre, ekonomi, hijyen gibi başlıklar ağırlıkta olacak. Yeni yılda TEMA ve İÇK ile birlikte ortak ağaç dikimi yaparak, İstanbul genelinde çevresel etkinlikler yapacağımızın müjdesini de vermek isterim.”


“ÇEVRE BİLİNCİ ANAOKULUNDA AŞILANMALI”
Ataşehir Kent Konseyi Çevre Çalışma Grubu üyesi bir Ataşehir sakini ise, çevre bilincinin eğitimle aşılanabileceğini vurgulayarak; “Çevre farkındalığı, anaokulundan itibaren ailelerin çocuklarına aşılaması gereken önemli bir sorumluluk. Yalnızca STK ve Kent Konseylerine bu sorumluluğun yüklenmemesi gerekiyor. Tüketimin arttığı günümüzde yaşanabilir bir dünya için herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

