Uzm. Dr. Tülay Baybağ, üçüncü kişisel resim sergisini Galeri Işık Şile’de sanatseverlerle buluşturdu. Işık Üniversitesi’nin “20. Kuruluş Yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri” kapsamında açılan sergide Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Bölümü 2011 yılı fakülte birincisi Tülay Baybağ; çalışmalarında farklı dokuların bir bütün oluşturması, her elemanın tek başına olduğundan daha güçlü, zengin ve yepyeni bir dokuma oluşturmasından yola çıktığını ifade etti.
Sanatçı, başlangıç noktasını ise şu şekilde tanımlıyor: “Her toplum dinamik bir değişim içinde, farklı kültürel öğelere ve yapılara sahip birer mikro evrendir. Türkiye dokusu ve bu kültürün insanını da rengârenk, bambaşka, güzel ve biricik bir bütün oluşturuyor. Farklı inanışlara, ritüellere, arka planlara sahip bireyler bir araya geliyorlar ve tüm bu başkalıkları ile doğal ve zengin bir doku oluşturuyorlar.”
DOĞAL MALZEME KULLANMAYA ÖZEN GÖSTERİYOR…
Tülay Ba
ESER VE SANATÇI BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR…
Rastlantısallık, sanatçı için son derece önemli. Bu macerada doğal malzemelerin ve karışık tekniklerin kullanımı ile esere de kendini tamamlama olanağı vererek, onunla karşılıklı bir etkileşime giriyor. Hem eser sanatçının dokusunu yönlendirerek tamamlıyor, hem de sanatçı kendi eserini dokuyor. Tekdüze olmayan, çeşitliliklerden oluşmuş, ama yine de farklı bir bütün olarak algılanan dokuma böyle oluşuyor.
5 NİSAN’A KADAR ZİYARETE AÇIK…
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı olan sanatçı Tülay Baybağ, 1998-2016 yılları arasında yurtiçi ve yurtdışında (İstanbul, İzmir, Sinop, Antalya, Köln, Reggio Emilio, Forli) 20 adet karma sergiye katıldı. Sergi, 5 Nisan 2016 tarihine kadar Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Oditoryum’da izlenebilir.