Yılbaşı yaklaştı, Anadolu Yakası’nda Milli Piyango bileti satışları başladı. Bu yıl öngörülen ikramiye tutarı ise 50 milyon TL olarak hesaplandı. Bayiler ya da seyyar biletçiler, “Sana da çıkabilir” diyerek umut dağıtıyor.
BİLETÇİ GÖÇÜ BAŞLADI…
Nüfusu 15 milyonu geçen İstanbul’da her yıl yaşanan manzaralar, bu yıl da tekrarlanacak. Sezonluk biletçiler, bir aylık yoğun dönemde bilet satarak geçimini sağlamak için İstanbul’a hareket etmeye başladı. Sahte bilet riski ise her zamanki gibi yüksek… Tanınmış bayilerden ya da kişilerden, bilet özelliklerini de sorgulayarak yapılan alımlar dolandırıcıların önü kesilebiliyor. Dolandırıcılar nedeniyle resmi seyyar bilet satıcılarına güvenin azalması ise esnafa ciddi oranda zarar veriyor.
SAHTE MİLLİ PİYANGO BİLETİ NASIL ANLAŞILIR?
İşte bilet almadan önce dikkat etmeniz gereken hususlar: Dolandırıcı biletlerinin sol alt köşesine dikkat edin. Çünkü, gerçek biletin sol alt kısmında bulunan kontrol numarasının rakamları kabarıktır. Ancak sahte biletlerde bu böyle değil. Bilet ışığa tutulunca üzerinde Milli Piyango’nun MP logosu görünmeli. Işıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan, kesik çizgiler şeklinde dağılımı bulunan elyaflar görünür. Biletin arkasında, kalın çerçeve çizgisinin dışında ince çerçeve çizgisi bulunur. Biletin arka yüzündeki ikramiye planı ve diğer yazıların hepsi nettir. Ayrıca biletin eni 6, boyu 14.7 santimdir. Biletin ön yüzündeki ikramiye numarası bölümünün üstündeki MP amblemi ile Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin imzaları nettir. Tam biletler açık mavi, yarım biletler bayrak kırmızısı ve çeyrek biletler de açık nefti yeşil renkli olup, renkler canlıdır.