Ülkemizde eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından 2002 yılında kurulan ve bin 531 gönüllünün desteği ile toplamda 21 bin 268 çocuğa ulaşan Kartal Semiha Şakir Öğrenim Birimi’nin, Ataşehir Golf Clup desteğiyle kurulan Tasarım ve Beceri Atölyesi 9 aralık perşembe günü düzenlenen törenle açıldı. Törene TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, TEGV Mütevelli Heyeti Üyeleri Baki Kara ile Ulvi Kocailik, Ataşehir Golf Club Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selahattin Aydın, Ataşehir Golf Club Kurucusu Murat Karaduman, ile TEGV çocukları, gönüllüleri ve çalışanları katıldı.
TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci, açılışta yaptığı konuşmada “ Dünyada teknolojiyi üreten ve yöneten birkaç ülke var. Diğer bütün ülkeler kullanıcı ve bu birkaç ülkeye mahkum durumda.Teknoloji muazzam gelişiyor ve ileride daha da mahkum olmamak için yapıcı olmamız gerekiyor. Bu sebeple de çocuklarımızı teknolojiye çok yakın bir hale getirmeliyiz.Bu atölyeler de bu işin ilacı. TEGV olarak yapmak istediklerimizin içinde teknolojinin yeri çok büyük. Yer, saha küçük demeden yaratılacak sonuçların büyüklüğüne bakmak gerekiyor. Bu atölyemiz Ataşehir Golf Club sayesinde ortaya çıktı. Manevi olarak da çok ciddi katkınız var. Çocuklarımız ve torunlarımız için muazzam bir fayda sağladınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek az” dedi.
TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Baki Kara ise bir fikrin gerçeğe dönüştüğünü belirterek, ”Bizim sloganımız ‘Bir çocuk değişir, Türkiye gelişir’.Umarım başka çocukların değişimlerine tanıklık eder, olmadığımız şehirlerde yeni birimler açarız. TEGV’in bu boşluğu çok güzel doldurduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
EĞİTİM UYGULAMALI OLMALI
Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk’ten bir alıntı yaparak başlayan TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Ulvi Kocailik, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, tam 100 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi açılış konuşmasında eğitime ilişkin şöyle diyor:‘Eğitimimiz uygulamalı olmalıdır.’ Bu eğitim ilkesi 20’nci yüzyılda gelişmiş ülke adını alan ülkelerin eğitimlerinde benimsedikleri en önemli ilkedir. Belki de gelişmişlik düzeylerine katkıda bulunan en önemli nedendir. Uygulamaya, teknolojiye aktarılmayan, yaşamda kullanılmayan bilgi bellekte yer kaplamaktan öteye geçemez. 21’inci yüzyıl, bilgiyi uygulamaya aktaran ülkelerin yüzyılı olacaktır.’
Ataşehir Golf Club Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selahattin Aydın, böyle bir projenin içerisinde bulunmaktan dolayı gurur duyduğunu belirterek, ”Umarım ileride bunun gibi bir çok projeyi gerçekleştirme fırsatımız olur”dedi.
Ataşehir Golf Club Kurucusu Murat Karaduman ise “Biz hem golf kulübüyüz hem de sporcu yetiştiriyoruz. Çocukları spora yakınlaştıralım, kötü alışkanlıklardan uzaklaşsınlar istiyoruz. Ama hiç aklımıza böyle bir yardım yapacağımız gelmezdi. Ta ki arkadaşlarımız ve başkanımız bizimle paylaşıncaya kadar. İyi ki paylaşmışsınız, iyi ki yapmışız. İnşallah daha güzellerini yaparız,hayırlı olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Tasarım ve Beceri Atölyesi açılışı için kurdele kesimi gerçekleşti.


ÇOCUKLAR HEM ÖZ GÜVEN KAZANIYOR HEM DE YETENEKLERİNİ GELİŞTİRİYOR
Tasarım ve Beceri Atölyeleri, 8-14 yaş arasındaki TEGV çocuklarına kodlamadan robot kitlerine, 3D baskı cihazından elektronik devre kartlarına kadar birçok farklı alanda yeni nesil öğrenme imkanı sunuyor. “Yap,Paylaş,Ver,Öğren,Donan,Oyna,Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştiren tasarım ve beceri atölyeleri hem eğlenceli hem de multi disipliner bir öğrenme modeli olarak kabul ediliyor. Tasarım ve beceri atölyeleri ayrıca çocukların katıldıkları etkinliklerle gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilecek projeler oluşturabilmeleri için bilim, sanat ve bilişim gibi alanları kullanarak hayata daha donanımlı olarak hazırlanmasını da sağlıyor. Bu etkinliklerle sosyal ve duygusal yeteneklerini geliştirirken, empati kurma ve takım çalışması becerilerini yükselten çocuklar, kendilerini ifade ederek öz güven de kazanıyorlar. Farklı becerilere sahip olarak dünyaya gelen tüm çocuklara kendi potansiyellerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatı veren TEGV, Kartal Semiha Şakir Öğrenim Birimi Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin yanı sıra Bilişim Teknoloji Atölyesi, Matematik-Fen Atölyesi, Düşler Atölyesi ve Okuma Atölyesi’nde gerçekleştirilecek etkinliklere tüm ilköğretim çağındaki çocukları davet ediyor.