Güzel bir akşam yemeğinin ardından “Acaba ne içsem” diye düşünürken, yanında bir cezve ve fincan ile beliriverir Zeki Usta… Yöresel bir kahve, acı mı acı, ancak misafirperverlik tadında; Mırra…
Bostancı sahillerinin lezzet köşesi Tavacı Recep Usta’nın lezzetlerini tadanlar iyi bilir. Yemekler yenir, çatal kaşıklar bırakılır masaya, isteseniz de istemeseniz de mırra keyfi kapınızı çalar. Teklif var, ısrar yok… Zeki Usta, iyiden iyiye över mırrayı… İçirecek ya, başlar anlatmaya…
Önce alıştırır biraz; “Acıdır, ama tatlıdır” diye… Evet, mırra bir hayli acı bir içecek… Bu nedenle küçük bir fincanda ikram ediliyor, kahveler kategorisinden… Şeker karıştıramazsınız, zira o zaman mırra içmiş olmazsınız. Yapımı bir hayli zahmetli olan mırranın tutkunları, gerçek lezzeti iyi biliyor. Özellikle mırra keyfi için Tavacı Recep Usta’ya gelenler de var.
ELLERİYLE HAZIRLAYIP İKRAM EDİYOR…
Zeki Usta, elleriyle hazırladığı mırrayı, yine Doğu ve Arap kültürünü temsil edecek bir şekilde servis ediyor. Yöresel kıyafetler, mırranın albenisini artırıyor. Zeki Usta, mırra tutkunlarını özel servisiyle ödüllendiriyor. Mırrayı hayatında ilk kez tadacaklar için ise farklı bir deneyimin kapıları açık…
YÖRESEL LEZZETLER SEVİLİYOR…
Sac tava, kaburga dolması gibi spesiyallerinin yanı sıra bostane salatası ve özenle hazırlanmış ayran, Tavacı Recep Usta müdavimlerinin favorisi haline gelmiş. Türk damak tadında yöresel menülere bir hayli önem gösterildiği de biliniyor.