Ümraniye, önemli bir sanat merkezi kazandı. Geleneksel Türk Sanatları’nın korunması, yaşaması ve yaygınlaşması vizyonuyla kurulan Mim Sanat Akademisi, 24 Eylül 2011 günü kapılarını açarak; “Sanatçı ve sanat aydınları yetiştirmek için yola çıktık” dedi.
Prestijli siteleri, beş yıldızlı otel projeleri, alışveriş merkezleri ve değişen vizyonuyla her geçen gün marka değeri yükselen Ümraniye’ye bu sanat merkezi; Mim Yapı Mimarlık kurucularından Şeref ve Fatih Kesgün Kardeşler ile Türk Sanat Müziği’nin İ.T.Ü. Sanatta Yeterlik (doktora) mezunu hocalarından Serhan Aytan tarafından kazandırıldı.
İyi sanatçılar ve sanat aydınları yetiştireceğiz…
Ümraniye’nin Ihlamurkuyu bölgesinde bulunan Trabzon Parkı’nda, mis gibi kokan çam ağaçları içinde kurulan sanat merkezinde iyi sanatçılar ve sanat aydınları yetiştireceklerini belirten Serhan Aytan; “Eğitim ve öğretim kadromuzu, kendi branşlarında ülkemizin en önde gelen isimlerinden seçtik. Örneğin müzik bölümümüz, konservatuarlarda dersler vermiş, TRT Devlet Koroları başta olmak üzere, müzik platformlarında sanatçılar yetiştirmiş deneyimli hocalardan oluşmaktadır. Geleneksel Türk Sanatları bölümümüz ise, Ord. Prof. Süheyl Ünver Nakışhanesi’nde yetişen ve uluslararası sergilerde ülkemizi başarıyla temsil etmiş isimlerden oluşuyor” dedi.
Türk Müziği Enstrümanları dersleri verilecek…
Merkezde Türk Müziği Enstrumanları derslerinin de verileceğini açıklayan Serhan Aytan; “Geleneksel müziğimizin yaşaması ve daha da gelişmesi adına, enstramanları iyi kullanan sanatçılar yetiştirmeyi hedefledik. Ud, ney, kanun, kemençe, tanbur, lavta, kudüm ve daire gibi enstrumanların iyi öğrenilmesinin yanı sıra; Türk Sanat Müziği uslup repertuvarı, koro, solfej ve nazariyet dersleri de vereceğiz. Tabi keman, piyano ve gitar dersleri de olacak” dedi.
20 hoca, 300 öğrenci yetiştirecek…
Her biri konusunda önemli isimlerden oluşan 20 hocanın, yaklaşık 300 öğrenci yetiştirebilecek kapasiteli merkezde; Plastik Sanatlar ve Resim eğitimi dışında Ebru, Ka’tı, Minyatür, Tezhip ve Hat Sanatı eğitimleri de verilecek. Merkezde eğitim veren hocalar, aynı zamanda kendi eserlerini de, yine bu merkezde açacakları sergiler sayesinde öğrencileri ve sanatseverler ile buluşturacak.
MİM Sanat Akademisi’nin açılışına, sanat ve iş çevrelerinden çok sayıda davetli katıldı…
Merkezde, açılış nedeniyle bir de mini konser düzenlendi. Eğitim verecek olan Klasik Türk Müziği kadrosu tarafından verilen ve büyük ilgi gören konserde; solist Münip Utandı’ya Serhan Aytan, Salih Bilgin, Taner Sayacıoğlu ve Murat Aydemir eşlik ettiler…
Koreliler de ziyaret etti…
Mim Sanat Akademisi’nin Ihlamurkuyu’daki Tarbzon Parkı içinde açılan merkezine, Denizli’de bulunan Hierapolis Antik Kenti ve Laodikya’da incelemeler yapan ve geri dönüş için uçak saatini bekleyen Koreli grup da katıldı. Büyük bir hayranlıkla sergiyi gezen Koreli grubun fotoğrafçısı Kim Dong, fotoğrafları Cultur & Life Dergisi sayfalarına taşıyacağını söyledi…
“Önemli Ülkeler” sıralamasına yükselen Türkiye’nin tanıtımına önemli katkıları olacağını düşündüğümüz bu merkezin kazandırılmasında büyük emeği geçen isimlerin başında, elbette Aytan ve Kesgün Aileleri geliyordu. Onların yorgunluklarının ise, ancak bu merkezden çıkacak başarılarla geçeceğini düşünüyoruz. Özlem, Serhan ve Ebru Aytan; Fatma, Şeref ve Efe Kesgün…
Mim Sanat Akademisi’nde verilecek olan Plastik Sanatlar eğitimi hocalarından ressam Neslihan Can’ın açılış nedeniyle sergilediği eserler, ziyaretçileri adeta büyüledi…
Kat’ı sanatçısı Dürdane Ünver, minyatür sanatçısı Nilgün Gencer, Şeref & Fatma Kesgün ve nakkaş Semih İrteş…
MİM Sanat Akademisi’nin açılışına katılan isimler arasında, eğitimde Türkiye 1.’si çıkaran bir başka başarılı kurumun kurucularından olan Mete Murat da vardı. Mete Bey, çok önem verdiği bu açılışa zarif eşi Sezen Hanım ile birlikte katıldı…