Türkiye’de 900’e yakın firmaya tek tesiste geri dönüşüm alanında çözümler sunan AnelDoğa, Kartal Belediyesi ile işbirliği başlattı. İşbirliği kapsamında AnelDoğa, Kartal ilçesi sınırları içindeki elektronik atıkları evlerden toplayarak, 30 bin metrekarelik entegre tesisinde geri dönüştürecek ve tekrar ekonomiye kazandıracak.
Dünyada her yıl 20-50 milyon ton, Türkiye’de 300 bin ton elektronik atık çıkıyor. Bunun yanında hammadde kaynaklarından çinkonun 20 yıl, kurşunun 22 yıl, bakırın 30 yıl, petrolün 40 yıl, doğalgazın 50 yıl, kromun 127 yıl içinde tükeneceği hesaplanıyor. İşte bu nedenle elektronik atıkların geri dönüştürülerek, ikincil hammadde olarak kullanılması büyük önem taşıyor.
GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI İVME KAZANACAK…
AnelDoğa; elektrikli ve elektronik atık, ömrünü tamamlamış araç, hurda metal işleme, tehlikeli ve tehlikesiz atık geri kazanımı, ömrünü tamamlamış lastik, akü ve tehlikeli atık ara depolama ve atık yönetimi alanlarında faaliyet gösteriyor. Üsküdar Belediyesi ile geri dönüşüm çalışmaları yürüten AnelDoğa, şimdi de Kartal Belediyesi ile yeni bir protokol imzaladı.
SÜRDÜRÜLEBİLİR YEŞİL BİR ÇEVRE İÇİN…
Protokol çerçevesinde çevre konusunda farkındalığı ve bilinci arttırarak, elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüştürülmesi ve bireylerin daha az enerji harcayan yeni teknolojik ürünlere yönlendirilmesi amaçlanıyor. “Sürdürülebilir yeşil bir çevre” sloganıyla yola çıkan proje ile evlerden toplanacak atıkların geri dönüşüme kazandırılmasıyla atık miktarının azaltılması, doğal kaynakların korunması, ekonomiye katkı sağlanması ve enerji tasarrufu hedefleniyor.