Kartal Belediyesi fırıncılarla bir araya gelerek, ekmek üretimi ve ekmeğin ambalaja alınmasını değerlendirdi.
Kartal Belediyesi ilçe genelinde faaliyet gösteren fırın ve unlu mamulcüler ile bir araya gelerek değerlendirme toplantısı yaptı. Geçtiğimiz günlerde ekmeğin ambalajlanması konusunda fırıncılarla anlaşma sağlayan Kartal Belediyesi, Tarım İlçe Müdürü’nün de katıldığı bir toplantı ile fırınlardaki hijyen ve ekmeğin ambalajlanması konusunu tartıştı.
Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü öncülüğünde, Kartal Ekolojik Pazar Eğitim Çadırı’nda bir araya gelen fırıncılar; Kartal Tarım İlçe Müdürü Dr. Kamil Sağlam, Kartal Belediyesi Ruhsat Denetleme Müdürü Funda Aydoğan, Kartal Zabıta Müdürü Atilla İlgün ile bir araya gelerek ambalaj ve imalathanelerin durumlarını hakkında değerlendirmeler yaptı.
Toplantının ev sahipliğini yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü, ilk olarak üretilen ekmeğin ambalajlanması ve bu konu hakkında hijyen kurallarının da göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Kartal halkının daha sağlıklı ve iyi gıda tüketmesini sağlamak için böyle bir uygulamanın hayata geçirilmesi gerektiğine değinen Süslü, üretilen ekmeğin 200 bin kişinin eline değdiğini, bu konuda tüketicinin ciddi bir risk altında olduğunu söyledi. Süslü, bu riski ortadan kaldırmanın tek yolunun ise, ekmeği ambalajlanmasından geçtiğini ifade etti.
Bu konuda, fırınlar ile birlikte ekmeği satan market ve bakkalları da denetleyeceklerini sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Ali Haydar Süslü, ambalajın poşet olarak algılandığını, bunun yanlış bir algılama olduğunu ifade etti. Süslü, bu konuda ambalaj yönetmeliği olduğunu ve maalesef bu kaliteyi yeterince yakalayamadıklarını da belirtti. Denetimlerin yetersiz olmasından dolayı uygun olmayan ambalajlar üretildiğini de sözlerine ekleyen Süslü, denetimlerde ise sadece ürün hakkında değil, ambalaj hakkında da teknik çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.