“Yerinde ve Birlikte Kentsel Dönüşüm” modelleri ile İstanbul ve Türkiye için örnek oluşturan Kartal Belediyesi, 2 Haziran’da “Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım” temalı zirveyle bir ilki daha gerçekleştirdi.
İstanbul’un son yıllardaki yükselen değeri Kartal, “Yerinde ve Birlikte Kentsel Dönüşüm” modelleri ile İstanbul ve Türkiye için örnek oluşturabilecek bir başarı hikayesinin altına imza attı. Kartal Belediyesi, hem bu başarı hikayesini anlatmak hem de yatırımcılar için bölgenin potansiyelini ortaya koymak adına “Kartal’a Yatırım Geleceğe Yatırım” temalı bir dönüşüm zirvesi düzenledi. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün ev sahipliğinde Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda düzenlenen zirveye bölgedeki yatırımcılar, gayrimenkul sektörünün temsilcileri ve uzmanlar katıldı.
DÖNÜŞÜMDE KARTAL MODELİ…
Kartal’ın gayrimenkul sektöründe yıldızının her geçen gün parladığının vurgulandığı zirveye destek veren firmalar arasında DAP Yapı, AND Gayrimenkul, DKY İnşaat, İŞ GYO, Fer Yapı, Metsan, Teknik Yapı, Royal Grup, AC Yapı, Dağ Mühendislik, Aksoylar, Özkaplan, Maya, Mesa, Kırıklar İnşaat, Kiler GYO, Gizer, Kale, Rönesans, Gürallar, Nursanlar, Esas Holding, Nanda Yapı, Hafele ve Silverline yer aldı. Zirvede, ilçede uygulamaya konulan ve tüm Türkiye’ye örnek teşkil eden “Dönüşümde Kartal Modeli” anlatıldı. Kartal’ın dönüşümde dünden bugüne geldiği nokta ve geleceğin masaya yatırıldığı zirve, Anadolu Yakası’nın merkezi olma yolunda hızla ilerleyen Kartal için yeni açılımlar, yeni fikirler ve yeni projelerin oluşmasını sağlayacak.
BAŞKAN ALTINOK ÖZ, DÖNÜŞÜMÜN SIRRINI ANLATTI…
Ekonomi ve iş dünyasının önemli isimlerini buluşturan zirvede konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ın bir balıkçı kasabasından sayfiye yerine ve sanayi kentine doğru olan yolculuğunu anlattı. Başkan Öz, 2009 yılında Kartal Belediye Başkanı olmasıyla birlikte öngörü-vizyon, bilgilendirme ve örgütleme, doğru tanımlar ve özgün dönüşüm uygulamalarıyla literatüre katkıda bulunduğunu ifade etti. Dönüşümle birlikte TAK Kartal’ın ilçenin Ar-Ge çalışmasını yaptığını ve bununla birlikte SED (Sosyal Etki Değerlendirme) raporunun da ortaya çıktığını söyledi. SED raporu ile halkın dönüşümden nasıl etkilendiği, beklentilerin neler olduğu ve yerel yönetimlerin önemine değinen Öz, Kartal’ın yeni kimliğine doğru yolculuğunda arkeoloji, sanat, teknoloji ve ekolojinin dört ayrı olgusunu anlattı. Başkan Altınok Öz, dönüşümde başarının temelinde insan olduğunu vurgulayarak, dönüşümde başarının sırrını detaylı bir şekilde katılımcılarla paylaştı.


Panelin ilk konuşmacısı, Teknik Yapı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım oldu. Bölgenin 1970’li yıllarda sanayi bölgesi olduğunu dile getiren Durbakayım; “Kartal’ın şimdilerde marka projelerle anılan bir yerleşim bölgesi olduğuna tanık olmak, değişimin ne kadar gerekli olduğunun da bir göstergesi” dedi…


Kartal’ın dönüşümde dünden bugüne geldiği noktayı dile getiren Nazmi Durbakayım; “Gelişmeler Anadolu Yakası’nda önemli bir merkez olma yolunda hızla ilerleyen Kartal için yeni açılımlar, yeni fikirler ve yeni projelerin oluşmasına olanak sağlayacaktır. Teknik Yapı olarak bizim de sürpriz projelerimiz olacak” şeklinde konuştu…