Kartal Belediyesi, çevre bilincini yükseltmek ve gelecek nesillere temiz bir kent bırakmak için çalışmalarına devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, faaliyetlerini birçok kurumla olduğu gibi mahalle muhtarları ve zabıta komiserlikleriyle de işbirliği içerisinde sürdürüyor.
Kartal Belediyesi’nin 2009’dan bu yana düzenlediği çevre kampanyalarına kurumlardan, esnaftan, ev hanımlarından, okullardan ve derneklerden gelen destek her geçen gün büyüyor. Çevre duyarlılığının giderek arttığı Kartal’da, kağıt atıklarının dönüşümü sayesinde 2016’dan 2017 Şubat sonuna kadar 127 bin 306 ağaç, 2009’dan bu yana ise 430 bin 194 ağaç kurtarılmış oldu.
GERİ DÖNÜŞÜM, ENERJİ TASARRUFUNU DA MÜMKÜN KILAR…
İlçe genelinde yaptıkları çalışmaların rakamsal sonuçları hakkında bilgi veren Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, şunları ifade etti: “Geri dönüşüm, artık kullanılmayacak durumdaki atık malzemelerin çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak tekrar imalat sürecine katılması ve karşımıza yeniden kullanabileceğimiz bir ürün halinde çıkmasıdır. Bu sayede doğaya verilen zarar büyük ölçüde engellenmiş olur. Geri dönüşüm, büyük miktarda enerji tasarrufunu da mümkün kılar. Atık malzemelerin hammadde olarak kullanılması, çevre kirliliğinin engellenmesi açısından da önemlidir.
1 TON GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ KAĞIT, 17 AĞACIN KESİLMESİNİ ENGELLİYOR…
Kullanılmış kağıdın tekrar kağıt imalatında kullanılması; hava kirliliğini yüzde 74-94, su kirliliğini yüzde 35, su kullanımını yüzde 45 azaltmaktadır. Bir ton geri dönüştürülmüş kağıt, 17 yetişkin ağacın kesilmesini engelliyor. Biz, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde yaptığımız çalışmalarla 8 yılda on binlerce ağacın kesilmesini engelledik. Kartal’da geri dönüşüm adına yaptığımız çalışmalara katkı veren herkese teşekkür ediyoruz.”