Celal Özcan’ın suluboya resim sergisi, Hobi Sanat Merkezi’nde sanatseverler ile buluştu. 15 Mart’ta açılan sergi, 27 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Celal Özcan, bu kişisel suluboya sergisinde yaklaşık 60 adet resmi ile yeni üretimlerini sanatseverlere sunuyor.
CELAL ÖZCAN HAKKINDA…
Edebiyat Fakültesi mezunu… Yurdun çeşitli ortaöğretim kurumlarında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı. 2004 yılında emekli oldu. Edebiyat üretimi özelliğinde yayımlanmış 17 kitabı var. Edebiyat dünyasında öykücü kimliğiyle tanınır. Resim ile çocukluğundan beri yoğun ilgi içinde oldu.
Ortaokul ikinci sınıftayken, İstanbul ili çocukları arasında yapılan resim yarışmasında derece aldı. Ürettiği resim, Japonya’da düzenlenen Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışması’na gönderildi. Orada mansiyon aldı. Bu ödül, Celal Özcan’ı resim çalışmaya daha da teşvikçi oldu. Ortaöğretim, yükseköğretim ve mesleksel çalışmalar… Bu aşamalarda daha çok edebi yapıtlar üretme yönünde emek harcadı. Öykü dalında üç ödül aldı. Ama bu arada yaşadığı İstanbul’da düzenlenen hemen tüm resim sergilerini gezip, izleme heyecanlarını yaşamayı aralıksız sürdürdü.
1984’te Avusturya Lisesi ile Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni olarak anlaşıp, ilgili kolejde 20 öğretim yılı devam eden süreçte, özellikle aynı okuldaki sanat faaliyetlerini ilgiyle izledi; yetileri ve de iç dürtüleri etkisinde resim yapmada da yoğunlaştı. Celal Özcan için suluboya tutkusu ön plandadır. İlk resim sergisini, Avusturyalı tanınmış ressamların da hemen her yıl resim sergisi açtıkları Avusturya Lisesi Sanat Galerisi’nde 1987’de gerçekleştirdi. Bu tarihi izleyen yıllar sürecinde 2014 yılına dek 14’ü karma ve 13’ü kişisel olmak üzere toplam 27 sergi yaptı.
Tematik olarak çok duyarlı olduğu yerel renklere, eski tarihsel mekân ve yapılara, doğaya, İstanbul pitoresk zenginliğine, özellikle de Avusturya Lisesi’nin bulunduğu mekânsal dünyanın ve elbette büyük İstanbul’un çok önemli abidesi olan Galata Kulesi’ni işleyen resimlerine ve anlamsal portre duyarlılıklarına yer verdi.
Suluboyanın ‘SU’ akışkanlığının desenle ve renklerle bir tür dans ediş büyüsüne tutkunluğu, kendisinin – bazı yağlıboya çalışmalar da yapmasına karşın – suluboyada yoğunlaşmasında etken oldu. Bu arada, 1999-2004 yılları arasında Göztepe Çemenzar’da bir atölye açmış, orada gerek kişisel çalışmalarını sürdürmüş, gerekse resim meraklısı genç ruhlu üretken dostlara çalışmalarında kılavuzluk etmiştir.