LIVCON Learning Akademi ve TÜGİAD, ortak bir projeye imza atarak 10 başarılı üniversite ve lise öğrencisine “Geleceğin Liderleri Eğitimi” veriyor.
“Lider kimdir?”, “Nasıl lider olunur?”, “Lider nasıl fark yaratır?” Bu sorunların yanıtı verebilen, hayatına uygulayabilen gençler, geleceğin lideri olabiliyor. İngiliz merkezli eğitim ve danışmanlık firması LIVCON Learning Akademi, gençlere yol gösterecek “Geleceğin Liderleri Eğitim” programı ile yukarıdaki soruların yanıtlarını veriyor ve geleceğin liderlerini yetiştiriyor.
LIVCON Learning Akademi “Geleceğin Liderleri Eğitimi”, en fazla ilgi gören eğitim programları arasında yer alıyor. Program, gençlerin hayata farklı bir açıdan bakmalarını ve farklı bir duruş sergilemelerini sağlıyor.
GELECEĞİN 10 TÜRK LİDERİ YETİŞTİRİLECEK…
LIVCON Learning Akademi’nin bir sosyal sorumluluk projesi olarak geliştirdiği program ile birlikte çoğunluğu TÜGİAD’ın burslu öğrencisi olan 13-19 yaş arası başarılı 10 öğrenci, “Geleceğin Liderleri Eğitimi”ni alacak. Program ile 10 Türk gencinin “özgüvenli, lider, doğru ve yanlış davranış kalıplarının farkında olan, ikna yeteneğine sahip, daha kolay öğrenen ve öğretebilme yetisine de sahip, kendinin farkında” bireyler olması hedefleniyor.
13-19 yaş arası gençler için hazırlanan ve onları geleceğe büyük farkındalık ve farklılık ile hazırlayan “Geleceğin Liderleri Eğitimi” programı 6 modülden oluşuyor.
1. Modül: Kişisel başarı ve sinerji ile ilgili… Bu modülün hedefi, özgüven oluşturma ve yükseltme. Bu modülde öğrenciler başarının formüllerini alıyor. Ayrıca kişisel misyon edinme, kapasitelerini fark etme, değerleri ve inançları konumlandırma, tavırlarını doğru konumlama ve başarıya göre yönlendirme, öz kimliği yani doğru benliği bulmak da bu modülün içeriğini oluşturuyor.
2. Modül: “İkna etmenin evrensel kuralları ve etkilemenin gücü” ile ilgili… Bu modülde, mikro ifadeler, çevreyle uyumlu olma-uyum oluşturma, temsil yeteneğini artırma, anlamaya çalışma (hayattaki her şeyi anlamaya) eğitimleri bulunuyor.
3. Modül: Başarının ilkeleri üstüne kurulu… Sebep sonuç ilişkisi, davranış değişimi – her şey de değişim, temel NLP teknikleri, çocuklardaki yerleşmiş yanlış düşünce kalıplarını kaldırma ve doğru düşünce kalıplarını yerleştirme çalışmaları yapılıyor.
4. Modül: Bu modülde “liderliğin” dört boyutu öğretiliyor. İçeriğinde ise, grubun bütünlüğünü sağlayan destek, kendini önemli hissettiren bireye verilen önem ve görev ilerlemesini sağlayan sonuca ulaşma, duygusal zekâyı (EQ) artırma, liderliğin tarzlarının incelenmesi, ekip içinde rollerin dağıtımının öğrenilmesi, kaçınılması gereken davranışlar, zor insanlarla başa çıkma teknikleri, geri bildirim verme ve değer sistemlerini öğrenme ve anlatma eğitimleri bulunuyor.
5. Modül: “Öğrenmek için doğru soruyu sor”, bu modülün ana teması… Bu nedenle modülde koçluğa giriş eğitimi veriliyor. Bütün modüllerde duygusal zekâya yönelik çalışmalar yapılıyor, ama bu modülde tüm çalışmalar tamamen duygusal zekâya yönelik… Gençler; görsel, işitsel ve sezgisel anlama becerilerini öğrenerek, hangisinde daha güçlü olduğu buluyor. Kendi zekâ türünü öğrenen gençler, öğrenme süreçlerini anlıyor ve ona göre çalışmalar yapıyorlar. Örneğin; görsel zekâsı daha yüksek olan bir öğrenci, kitap okumak yerine öğrenmek istediği konuya ait video seyrederek, daha hızlı ve unutmayacak şekilde öğrenmiş oluyor. Yine duyu kesinliği çalışması ile öğrenciler, hangi duyusunun daha aktif olduğunu öğreniyor. Mimikleri algılama, beden dili kullanımı ve karşıyı okuma, sonunda da raporlama öğretiliyor. Bu modülde ayrıca zihin açmanın da yolları anlatılıyor.
6. Modül: Son modülde etkin sunum teknikleri, ses kullanma egzersizleri, sahne duruşunu yer alıyor. Bir önceki modülde öğrenmeyi alan gençler, bu aşamada öğretmeyi deneyimliyor. Biraz koçluk eğitimi aldıkları ve koçluk bir “yansıtma” yetisi olduğu için artık öğrendiklerini yansıtır hale geliyorlar.