İstanbul’un bal üretiminde ilk sırada yer alan Beykoz’da, doğal şifa kaynağı olan bal üretimini artıracak bir proje hayata geçti. Beykoz Belediyesi ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle, arıcılığı teşvik için 500 kovan dağıtıldı.
Doğal bal üretimi artacak…
Bitki örtüsü çeşitliliğiyle arıcılık için oldukça elverişli olan Beykoz’da, doğal bal üretimi ve kaliteyi artırmak için hayata geçirilen “Arıcılığı Geliştirme ve Destekleme Projesi” ile arıcıların bilinçlenmesi ve ekonomiye yeni arıcıların kazandırılması hedeflendi. İlçede yürütülen eğitim ve teşvik çalışmalarıyla 50 olan arıcı sayısı 400’e, 700 olan kovan sayısı ise 5 bin’e ulaştı. Kestane balı da dâhil olmak üzere, ilçede yılda 160 ton bal üretiliyor.
Proje kapsamında Beykoz Belediye Meydanı’nda düzenlenen kovan dağıtım törenine; İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Sertaç Yıldırım, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Beykoz İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Özdemir, Beykoz Halk Eğitim Müdürü Beycan Kal, Belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, arıcılar ve vatandaşlar katıldı.
Başkan Çelikbilek: “Beykoz’u bal kenti haline getirelim”…
İlçeye ait marka değerleri ön plana çıkardıklarını söyleyen Başkan Çelikbilek; “Beykoz’da cama marka olarak sahip çıkmak için bir adım attık. İlçedeki restoranlarda cam tabak ve kase kullanımı için meclis kararı alacağız. İlçenin girişlerine cam figürler koyacağız. Beykoz, İstanbul’da bal üretiminde ilk sırada… O zaman Beykoz’u bir de bal kenti haline getirmek lazım. Gelecek sene arıcılara 1.000 kovan hediye edeceğiz, hem de arılarıyla birlikte… Hedefimiz, birkaç yıl içinde 15 bin kovan dağıtmak. İlçemiz camı, balığı, yeşili ve balıyla meşhur olsun, biz de bununla gurur duyalım istiyoruz” dedi.