Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, internet medya temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda biraraya gelerek, yaptığı çalışmaları ve projeleri paylaştı. Bürokrasiden dolayı iş yapmakta zorlandıklarını vurgulayan Başkan Çelikbilek; “Beykoz’da doğal sit kalkarsa, daha düzgün ve planlı gelişme sağlanabilir” dedi.
Yücel Çelikbilek, toplantıda yaptığı konuşmada şu açıklamalarda bulundu:
“Birçok projemiz iki yıldır kurulda bekliyor. Örneğin, birçok meydan düzenleme çalışmamızın altyapısını ve projesini tamamladık, ancak onay bekliyoruz. Kendi belediyemizin binasını yaparken bile sıkıntılarla karşılaştık. Tüm bunlara rağmen birçok hizmeti halkımıza sunduk. Belediye binamızın yanı sıra, kültür merkezini de yeniliyoruz. Konservatuarı, kütüphanesi ve tiyatro sahnesiyle hizmet verecek. Gençlerimiz, çocuklarımız için kurslar, eğitimler vereceğiz.
İlçemizin kent dokusunu güzelleştirmek amacıyla belediye önü ve Soğuksu Meydanı’nı kazandırdık. Ortaçeşme, Tokatköy ve Paşabahçe Meydanları için de projelerimiz hazır. Onay bekliyoruz. Sekiz mahallemize yeni muhtarlık hizmet binası yaptık. Mahalle Konakları yapmayı planlıyoruz. Bağ ve bahçe tutkunları için hobi bahçesini hizmete sunduk. Mevcut parklarımızı düzenlemenin yanı sıra yeni parklar kazandırdık.
45 bin çöp bidonu dağıttık…
Konteynirlerin ve sokak köpeklerinin dağıtarak neden olduğu çevre kirliliğini önlemek amacıyla 45 bin eve ücretsiz çöp bidonu dağıttık. Beykoz’un önemli sorunlarından biri sokak köpekleri… Bu sorunu en asgariye indirmek için sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurumlarımızla ortak projeler yaptık. Vatandaşlarımızı bilinçlendirdik. Hayvan barınağımızı yenileyerek veteriner sayımızı artırdık. ‘Bir yuva arıyorum’ kapmanyasıyla yüzlerce sokak köpeğini sahiplendirdik. Onlara kulübesini de hediye ettik.
2B konusunda çözüme yaklaştık…
Vatandaşlarımızın en önemli sorunlarının başında gelen mülkiyet… 2B konusunda hem hükümetimiz, hem de biz yerel yöneticiler yoğun gayret gösterdik. Meclis açıldığında ilk gündem konularından biri olacak. Vatandaşlarımızın lehine sonuçlanacak.
Vatandaşımız akşamın 10’unda kapımı çalar…
Beykoz birçok ilçeye göre farklılıklara evsahipliği yapan bir ilçemiz. Komşuluk ve vatandaşlık ilişkileri daha yoğun ve sürekli bir bölge. Hafta içi her gün, 16.00 ile 18.00 saatleri arasında ‘Halk saati’ uygulamasının yanı sıra; muhtarlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, esnafımızla biraraya geliyoruz. Vatandaşımız çok rahat arar, sevinçli ya da üzüntülü konularını iletir. Bazen vatandaş akşam eve gelir, derdini söyler.
İlçemiz dört üniversiteye sahip…
Eğitime duyarlı bir Kaymakam’a sahibiz. Kendisine buradan teşekkür ediyorum. Kaymakamlıkla birlikte okul yaptırmak için hayırsever işadamlarıyla görüşüyoruz. Birçok yeni okul kazandırdık. Türk-Alman Üniversitesi bu yıl öğrenci aldı. Önümüzdeki yıl aktif eğitime geçecek. Lojistik Meslek Yüksekokulu üniversiteye dönüşüyor. Marmara Üniversitesi ve sağlık alanında hizmet veren bir kuruluş, üniversite kampüsü oluşturacak. İlçemiz dört üniversiteye evsahipliği yapmış olacak.”