Hayaller, istek ve azim birleşince, ortaya ilginç başarı hikâyeleri çıkıyor. Yakılmayı bekleyen tahta parçaları, kullanılmayan kapı ve pencereler, ustaların elinde güneş panelleriyle kendi enerjisini üreten balıkçı teknesine dönüşüyor.
Metin Arslan, henüz 18 yaşında… Kayışdağı’nda ikamet eden lise öğrencisinin Kadıköy kıyılarına olan aşkı, zamanla balıkçılık tutkusunu da getirmiş. “Ben kendi teknemi kendim yaparım” diyen Arslan, “Kendin Yap” akımının Türkiye’deki önemli temsilcilerinden Oktay Bala’nın da teknik desteği ile Fenerbahçe sahillerinde kolları sıvadı.
“HADİ KIZIM, BAŞARACAĞIZ…”
Liseli Metin, rüyalarının gerçeğe dönüşmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Yaşıtları mavi sularda tatil yaparken azimli genç, güneşin altında hayalini inşa etmeyi tercih etti. “Henüz ismi belli değil, ama ben ona ‘Kızım’ diye sesleniyorum ve Marmara’ya açılacağımız günü sabırsızlıkla bekliyorum” diyen Metin Arslan, tekne yapımının kısa sürede tamamlanması için azim ve kararlılıkla çalışıyor. Denize dayanıklılığı olmasına özen gösterilen atık ahşaplardan el işçiliği ile üretilen balıkçı teknesinin 80 gün içerisinde suya indirilmesi bekleniyor.
AMERİKA’DA ÖĞRENDİ, TÜRKİYE’DE GELİŞTİRDİ…
Türkiye medyasında profesyonel olarak 25 yıl emek veren Kadıköylü usta gazeteci Oktay Bala, Amerika’da yaşadığı 6 yıl içerisinde eski eşyaları yeniden tasarlama sanatı olarak adlandırılan “Kendin Yap” akımını öğrendi. Hobisini Kadıköy’e taşıyan Bala, Fenerbahçe sahillerinde ilk teknesini atık ahşap ürünlerden inşa etti. Üzerinde 6 güneş paneli bulunan modifiye tekne, kendi enerjisini kendisi üreterek doğal yaşama katkı sağlıyor.