Anadolu Yakası’nın bünyesinde çağdaş şehircilik uygulamalarından birçok örnek barındıran ilçesi Ataşehir’e, kuruluşunun 15. yılında “muhteşem” kavramıyla yorumlanabilecek bir kültür merkezi kazandırıldı. Kadıköylü hayırsever iş insanı ve gönüllülük öğretmeni İnal Aydınoğlu tarafından kazandırılan merkeze, “İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi” adı verildi. Teknik olarak tüm donanımlara sahip kültür merkezi, aynı zamanda Anadolu Yakası’nın en yüksek seyirci kapasitesine sahip sahne ve salonları ile de önümüzdeki yıllarda adından çok söz ettirecek.


AÇILIŞI YAPILDI…
İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi adını taşıyacak kompleksin açılışı, 16 Mart Cumartesi akşamı düzenlenen bir törenle gerçekleşti. Açılışa; CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Belediye Başkan Adayı Onursal Adıgüzel ile birlikte yaklaşık 1000 kişilik bir davetli topluluğu katıldı.


“ATAŞEHİR’E HİZMETLERİMİZ SÜRECEK”
Aynı zamanda Gönüllü Hizmet Vakfı Onursal Başkanı da olan İnal Aydınoğlu, gecede yaptığı konuşmada Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin kendisini sürekli Ataşehir’e hizmet için davet ettiğini dile getirerek şunları söyledi: “Bana Ataşehir’in en değerli yerlerini, ilçe halkına hizmet verebilecek tesisler yapmam için tahsis etmiştir, teşvik etmiştir. Biz de Gönüllü Hizmet Vakfı olarak sadece Ataşehir’in değil, İstanbul’un ve Türkiye’nin faydalanabileceği tesisler yapma gayretinde olduk. İçinde bulunduğumuz ve birazdan açılışını yapacağımız bu bina da bunlardan biridir. Hizmetlerimiz devam edecektir.”


ŞENER ŞEN’E BÜYÜK SÜRPRİZ…
İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi bünyesinde, 1000 kişinin üzerinde bir kapasiteye sahip tiyatro salonu da yer alıyor. Bu tiyatro sahnesinin açılışı için Şener Şen’in “Zengin Mutfağı” adlı oyunu sergilendi. Oyun bittiğinde tiyatro sahnesinin de açılışı yapıldı. Açılış kurdelesi, bir önceki açılışa katılanlar dışında Şener Şen ve rol arkadaşlarının da katılımıyla kesildi. Sonrasında bir konuşma yapan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi; “Bu salonu büyük usta Şener Şen’e ithaf ediyor ve Şener Şen Sahnesi olarak isimlendiriyoruz” dedi.









