Çevre Koleji, son derece anlamlı bir sergiye evsahipliği yaptı. Lise hazırlık ve etkinlik öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Çirkinin Estetiği” konulu sergi, büyük ilgi gördü.
Uluslararası standartlarda verdiği yabancı dil eğitiminin yanı sıra, öğrencilerine güçlü bir akademik altyapıyla yetişmeleri için gerekli ortamı sağlayan ve öğrencilerinin ilgi duydukları bilimsel, kültürel ve sportif alanlarda kendilerini geliştirmeleri için çeşitli fırsatlar sunan okul yönetimi, sanatsal alanda da öğrencileri teşvik etmek adına her türlü çabayı gösteriyor.
Görsel Sanatlar Bölümü’nden “Çirkinin Estetiği” yorumu…
Yıllardan beri güzellik, insan hayatının her döneminde biçim değiştirerek önemini korumuştur. Her dönemin ve toplumsal yapının, kendine özgü bir estetik anlayışı olmuştur.
Toplumlar arasındaki coğrafi, ekonomik ve sosyal farklılıklar, estetik yargıların da farklılaşmasını ortaya çıkarmıştır. Kitlesel üretim metotları da güzel kavramını tüketim nesnesi haline getirerek, güzelliği kozmetiğe ve testile indirgemiş, hatta bunu daha ileri götürerek markaya yaslamışlardır.
Artık özgürlük, tüketim özgürlüğü olarak ortaya çıkmıştır. Bütün bu özgürlüklerin sonucunda veya üretim süreçlerinde ortaya çıkan fazlalıkların doğaya bırakılması da bir özgürlük müdür?
Özellikle sanayi atıklarının ve bireysel atıkların sorumluluğu kime ait?.. Doğadan kopardığımız ve kimyasal işlemlere tabi tuttuğumuz nesnelerin sonu yeni çöp dağları mıdır? Güzellik tüketilse, bir süre sonra güzele sahip olan çöp de güzel değil midir?