Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği’nin (AYGAD) ortaklaşa düzenlediği “Yerel Medya Eğitimi Semineri”, 1 Nisan Pazar Günü sona erdi. Her yönüyle oldukça faydalı olan Yerel Medya Eğitim Semineri’nde, 31 Mart Cumartesi günü yapılan derslere Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Devran da katıldı.
AYGAD ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını kaydeden Devran; “Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği, büyük bir ciddiyetle çalışıyor ve yerel medyaya kalite getirmek istiyor. Bir ay süren eğitim vesilesiyle birçok arkadaşımızı tanıma imkânım oldu. Özellikle derneğin yöneticileri, iyi niyetli arkadaşlar. Biz de bu iyi niyetli çabalara destek vermek arzusundayız. İşbirliğimiz ilerleyen yıllarda ve her zaman devam edecektir” dedi.
“Arkadaşlarımız kendilerini geliştirmeye niyetli ve de istekli…”
İstanbul Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği Başkanı Ümit Kahyaoğlu, yaptığı açıklamada eğitimlerin faydasına değindi. AYGAD Başkanı Kahyaoğlu; “Tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Derslere güzel bir katılım gösterdiler. Her yaş grubundan üyemiz seminerlere katıldı. Bu da gösteriyor ki, arkadaşlarımız kendilerini geliştirmeye niyetli ve de istekli. Bu da bize dernek olarak çalışma azmi veriyor, daha iyisini yapma yolunda önümüzü açıyor. Bundan sonra da güzel faaliyetlerimiz olacak” şeklinde konuştu. Kahyaoğlu, eğitim seminerinin sertifika töreninin 14 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’de yapılacağını da sözlerine ekledi.
9 Mart-1 Nisan tarihleri arasında haftada üç gün süren ve toplam 72 saatlik seminerde, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki öğretim üyeleri çeşitli konularda dersler verdiler. Aralarında Prof. Dr. Atilla Girgin, Prof. Dr. İhsan Özgen, Doç. Dr. Şevket Sayılgan, Yard. Doç. Dr. Levent Eldeniz gibi öğretim üyelerinin bulunduğu pek çok akademisyenin yanı sıra; Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Engin Sağ, Kanal A İstanbul Müdürü – TRT Danışmanı Bedrettin Uğur (M.Ü. İletişim Fakl. Öğrt. Üyesi), Ülke TV Sorumlu Müdürü Hasan Öztürk (M.Ü. İletişim Fakl. Öğrt. Üyesi), Haberler.com Yazı İşleri Müdürü Emrah Eriç gibi alanlarında uzmanlaşmış tecrübeli medya mensupları da dersler verdiler.
Eğitimin son iki günündeki dersleri, Fakülte’nin öğretim görevlileri arasında bulunan Kanal A İstanbul Müdürü ve aynı zamanda TRT Danışmanı da olan Bedrettin Uğur ile Ülke TV Sorumlu Müdürü Hasan Öztürk verdiler.
“Gerçek neyse hakkı teslim etmek zorundayız…”
Kanal A İstanbul Müdürü – TRT Danışmanı Bedrettin Uğur, “Gündem Belirleme ve Analizi” konularında ayrıntılı bilgiler verirken; “Biz toplum mühendisliği mi yapacağız, yoksa mesleğimizin gereğini yapıp sosyal gerçeği mi yansıtacağız?” sorularını sorarak sözlerine başladı. “Gazeteci duyarlı olmak zorundadır” diyen Uğur, sözlerine şöyle devam etti:
“Dünün sonuçları, bugünün gelişmeleri, yarının takibidir. Yayıncının yereli yoktur. Medya-Gazeteci var. Hedef kitleniz var. Biri 3 bin kişiye, diğeri 300 bin kişiye ulaşır. Aynı emeği sarf ederler. Aynı mesleği icra edip, aynı sonuca varıyorlar. Gazeteciler olarak bizler elde ettiğimiz bilgiyi teyit etmek zorundayız. Bilgiyi doğruladıktan sonra hedef kitleye ulaştırmalı ve paylaşmalıyız. Biz doktor, savcı, hakim, mühendis değiliz. Gerçek neyse, hakkını teslim etmek zorundayız.’’