Koşuyolu Cenap Şahabettin İlkokulu 4/C sınıf öğretmeni olan Fatma Dilek Yangılı ve diğer öğretmen arkadaşları uzaktan eğitim sürecinde motiveleri düşen öğrencileri tekrar eğitime ve öğretime yakınlaştırmak adına e-Twining projesi yürüttüler.
“OYUN İLETİŞİM DİLİM”
Fatma Dilek Yangılı koordinatörlüğünde öğrenciler konu olarak en çok özledikleri oyun ve arkadaşlarıyla iletişimi seçtiler. 4 ay süren bu projede her hafta yeni bir etkinlik gerçekleştirildi. Web2 araçları ile öğrenciler kolaj tasarımları yaptı, yaratıcılıklarını kullanarak çizgi film karakterleri tasarladı, karma ülke takımlarıyla akrostij şiir yazdı, rap şarkı yapıldı ve her bir çocuk tarafından seslendirildi. Yabancı ortaklarla yapılan toplantılar eşliğinde öğrencilerin farklı kültürlerden olan öğrencilerle buluşması ve ingilizce konuşma fırsatı bulması çocuklara yeni bir pencere açtı.
Bu projede ülkemizden; İstanbul, Hatay, Bursa, Çankırı, Eskişehir ve Antalya’dan öğretmenlerimiz ve öğrencileri katılım sağladı. Diğer ülkelerden ise; Ürdün, Romanya, Gürcistan, Arnavutluk, Ukrayna, Yunanistan’ dan öğretmenler ve öğrenciler görevlendirildi.
PROJENİN AMACI ÇOCUKLARIN HAYATINA RENK KATMAK
Ana teması iletişim ve oyun olan bu projede çocukların gelişimine, kendilerine güvenlerinin artmasına, iletişimlerinin kuvvetlenmesine ve hepsinden önemlisi keyifli vakit geçirmelerine önem verildi.
-Öğrencilerin duygularını, dileklerini ve hayallerini oyunlar aracılığıyla aktarmalarını sağlamak.
-İfade becerilerinin geliştirmek
-Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımını öğretmek
-Sunum ve kendini ifade etme becerilerine sahip olmalarını sağlamak
-Yabancı dil becerilerini geliştirmek ve yabancı dile ilgilerini arttırmak


PAYLAŞARAK BİRLİKTE ÖĞRENMENİN KEYFİNE VARDILAR
Öğrenciler okula geldiği süre zarfında okul bahçesinde mesafeli oyunlar oynamayı çok özlemişlerdi. Tanışma oyunları, geleneksel çocuk oyunları, akıl ve zeka oyunları, eğitim içerikli ritimli oyunlar oynandı. Tüm proje ortakları paylaşarak, iş birliği yaparak e-book, hikaye kitabı hazırladı. Dijital oyunlarla puzzle, bilmece, bulmaca yaptılar. Projenin logosu olarak Google web aracılığı ile öğrencilerin yarattığı logolardan birisini kullandıklarını dile getiren Yangılı, her öğrencinin kendi bireysel fikirleriyle oy verdiğinden ve projenin logosunun o şekilde oluşturulduğundan da bahsetti.
“PROJEYLE İLGİLİ GERİ DÖNÜŞLER ÇOK GÜZEL”
Projeyi başlatma amaçlarının çocukları bu süreçten biraz olsun uzaklaştırmak olduğunu dile getiren Yangılı, daha çok öğretmene örnek olmak istediklerini ve bu tarz projelerin etkili eğitimi kuvvetlendireceğinden bahsetti. Öğrencileriyle birlikte eğlenmekten çok keyif duyan öğretmen; “Geleceğimiz çocuklarımız. Biz öğretmenler onlar gelişip öğrendikçe çok mutlu oluyoruz. İyiki e-Twining var. İyiki öğretmenim” cümleleri ile öğretmenlik mesleğinin kendisi için öneminden bahsetti.
Fatma Dilek Yangılı proje ortağı öğretmen arkadaşlarının ve öğrencilerinin son derece uyumlu çalıştığını, öğrencileriyle olmaktan çok keyif aldığını belirterek Öğrencilerin uzaktan eğitim sürecinde en büyük arzularının bir araya gelmek olduğunun altını çizdi. Yangılı, proje sayesinde öğrencilerin bir arada olmayı ne kadar özlediğinden, yüz yüze geldikleri kısa dönemde bile motivelerinin arttığından ve mutlu bir şekilde evlerine döndüklerinden söz ederek bu tarz projelerin daha sık gerçekleştirilmesi ve desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.