Beykoz’un kültür-sanat ve sosyal hayatının merkezlerinden Beykoz Vakfı, yenilenen çehresi ve dopdolu kültürel faaliyetleriyle kapılarını sanatseverlere yeniden açtı.
1994 yılında kurulan, bir dönem ilçedeki çocukların, gençlerin, öğrencilerin, sanatçıların ve kültür-sanat adamlarının buluşma noktası olarak hizmet veren vakıf, çeşitli imkânsızlıklardan dolayı aktif hayatına veda etmişti. Yönetiminden gelen talep üzerine Beykoz Belediyesi’ne devir edilen Beykoz Vakfı, kapsamlı bir tadilata alındı. Yaklaşık 1 milyon TL yatırımla yepyeni bir çehreye kavuşan vakıfta tüm alanlar elden geçirildi.
A’DAN Z’YE YENİLENDİ…
138 koltuklu tiyatro ve konser salonu, sergi ve fuaye alanları, resim, tiyatro, müzik, koro ve seminer sınıflarıyla etüt odaları, sanatseverlere kapsamlı şekilde hizmet için A’dan Z’ye yenilendi. Mevcut alanda mekânlar ferah şekilde yeniden tasarlandı. Engelli ilçe sakinleri için asansör ve rampalar yapıldı, tuvaletler yenilendi. İlk kez asansör ve yangın-kulis giriş çıkışının yapıldığı, zemin taşlarının değiştirilerek daha ferah bir görünüme kavuştuğu Beykoz Vakfı’nda her alanda büyük bir titizlikle çalışıldı.
TİYATRODAN MÜZİĞE HER YÖNÜYLE SANAT…
Resim kursu, tiyatro, müzik-ritim ve folklor kurslarının halen devam ettiği merkezde, konferans ve seminerler de düzenlenecek. İlk kurulduğu günden bu yana ilçedeki tiyatro severlerin uğrak noktası olan Beykoz Vakfı’nda tiyatro çalışmaları aktif olarak sürdürülecek. Vakıf içerisinde bulunan kütüphane ise, 7’den 70’e ilçe sakinlerinin başvuracağı kaynak bir mekân olarak yenilendi.