Kişisel dönüşüm uzmanı ve yazar Aret Vartanyan, sık sık sosyal projelere imza atan Irmak Okulları’nda özel bir söyleşi gerçekleştirdi.
Öğrencilere sadece akademik eğitimin verilmesinin yeterli olmadığını düşünen Irmak Okulları yönetimi, geleceğin başarılı isimlerini sosyal yaşama hazırlayabilmek ve saygın bireyler haline getirebilmek için bir etkinliği daha gençlerle buluşturdu. Yaşam amacını; “Bir tek insanı bile dışarıda bırakmadan, her bireyin kendini ve yaşam amacını sevgi üzerine kurulu bir zeminde gerçek kılmasını sağladığı bir dünyaya hizmet etmek” sözleriyle ifade eden Aret Vartanyan, Irmak Okulları Kültür Merkezi’nde yoğun bir katılımla gerçekleşen söyleşide öğrencilerin ufkunu açtı.
İSTEYİN OLUR, FAKAT SADECE İSTEMEKLE OLMAZ…
Söyleşinin ardından yeni kitabı da dahil olmak üzere kitaplarını öğrenciler için imzalayan Vartanyan; “Hayal ettiğiniz her şey gerçektir. İstemek, başarmanın yarısıdır. İsteyin olur, fakat sadece istemekle olmaz. İnandığınız bir şeyin peşinde koşarken hiçbir şey kolay olmayacak. Hiç kimseye hayal ettikleri altın tepside gelmiyor. Başarmak için çaba sarf etmek gerekir. Direkt olabilmek, doğru olabilmek önemlidir hayatta. En önemlisi ise gece huzur içinde uyumaktır” dedi.
ARET VARTANYAN HAKKINDA…
1978 yılında İstanbul Beyoğlu’nda çok kültürlü bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Aret Vartanyan, 7 yaşından başlayarak yaradılış, insan ve yaşamın gizleri üzerine eksilmez bir heyecanla çalışmalarını sürdürüyor. Sekiz yaşında klasikleri okumaya başlayan, dokuz yaşında Nietzhce ile tanışan Vartanyan, o yaşlarda kendini ifade etme biçimi olarak keşfettiği yazma eylemini varoluşunun odağı olarak kabul etti. İlk gençlik yıllarında Uzakdoğu felsefesine yoğunlaşan Vartanyan, Marmara Üniversitesi İletilim Fakültesi’nde lisans ve yüksek lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra burslu olarak Oxford Üniversitesi’nde Teoloji okudu ve batı felsefesi üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı. 13 yıl kurumsal hayatta iletişim danışmanı olarak çalıştıktan sonra ilk kitabı 2008 yılında yayımlandı ve aynı yıl, bugün yüzbinlerce katılımcıya ulaşan Yaşam Atölyesi’ni kurdu.