Beykoz Belediyesi tarafından Anadolu Yakası’nın önemli kütüphanelerinden olması amacıyla kurulan Muhammed Osman Akfırat Kütüphanesi, okurlara hizmet vermeye başladı. Toplumda kitap sevgisi ve okur sayısının artması amacıyla kurulan kütüphane ile ilçe sakinlerinin kitap ihtiyacını karşılanması, öğrenci ve gençlerin kitaba ulaşımının kolaylaşması, ödev ve araştırmalar için nitelikli ve çeşitli kaynak sağlanması amaçlanıyor.
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde yer alan kütüphaneye ilk üyelikler yapıldı. Hafta içi ve Cumartesi günleri, 08:30-17:30 saatleri arasında hizmet verecek olan kütüphanede, çocuklara yönelik etkinlikler de düzenlenecek.
İlçe sakinlerine kitapların zengin dünyasını aralayan kütüphanede; kitap seçimi çağdaş yazarlardan klasiklere, araştırma-inceleme kitaplarından akademik eserlere, dini, felsefi ve hukuk kitaplarından öykü-deneme-romana kadar geniş bir yelpaze gözetilerek yapıldı. Ansiklopedi ve sözlük gibi kaynak eserlerin yer aldığı kütüphanede, 6 bin de çocuk kitabı bulunuyor.
Görme Engelliler Kütüphanesi de kurulacak…
Mimarisi bedensel engelli vatandaşların ulaşımına uygun olarak tasarlanan binada, görme engelli vatandaşlar için 5 bin kitaplık bağımsız bir kitaplığın da kurulması planlanıyor.
Kütüphaneler Haftası’nda hizmete açtıkları kütüphaneyle ilçe sakinlerine anlamlı ve güzel bir armağan sunduklarını söyleyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, toplumların gelişmişlik düzeylerinin kitap okuma oranıyla doğru orantılı olarak arttığını, hizmete açılan mekânda kitap sevgisi ve okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya yönelik etkinlikler de düzenleyeceklerini belirterek şunları söyledi:
“250 bin nüfusluk ilçemizde ciddi bir kütüphane eksikliği vardı. Büyükşehir Belediyemizin desteği ile 20 bin kitabın yer aldığı kütüphanemizi, Kütüphaneler Haftası kapsamında vatandaşlarımızın hizmetine açtık. Adını da bölgenin saygın şahsiyetlerinden ‘Ayaklı Kütüphane’ olarak tanınan Merhum Osman Akfırat’ın adını vererek vefa örneği gösterdik. Kütüphane, engelli kardeşlerimizin de yararlanabileceği şekilde kuruldu. İlçemizin önemli eksikliğini gidermiş olduk.”
Beykoz üzerine yazılan kaynak eserlerin de bulunduğu ve süreli yayınların takip edilebildiği kütüphaneye, kitapseverlerin ellerindeki iyi durumdaki kitaplar bağışlanabiliyor.